PSS haki jatkoaikavoiton Ideaparkista ja nousi sarjakärkeen – katso perjantain salibandytulokset

Ella Sundström oli ratkaisupelaaja, kun PSS kaatoi Classicin. Kuva: Jari Turunen

Classic ja PSS kohtasivat perjantai-iltana naisten Salibandyliigan ottelussa Ideaparkissa. PSS nappasi vierasvoiton jatkoajalla maalein 6-5.

Kristiina Kauppila iski Classicin johtoon ensimmäisen erän puolivälin jälkeen. Ella Holmberg tasoitti, mutta Annu Selinummen maali varmisti, että Classic johti peliä erätauolla 2-1. Toisessa erässä PSS:n Fanny Holmberg ja Ella Sundström maalasivat, joten PSS pääsi johtoasemassa kolmanteen erään.

Sundström lisäsi vieraiden johtoa kolmannen erän alussa, mutta ennen viimeistä kymppiä Selinummi ja Denisa Ferencikova toivat Classicin tasoihin. Ferencikovan edellisestä maalista ehti kulua 80 sekuntia, kun slovakkivahvistus vei tamperelaiset johtoon ajassa 50.47. PSS tuli kuitenkin vielä tasoihin Kristiina Järvisen maalilla, joten edessä oli jatkoaika.

Ajassa 60.34 Sundström viimeisteli hattutemppunsa ja PSS vei voiton. Classicin puolelta kolmen pisteen pelaajia olivat Kauppila (2+1) ja Ferencikova (1+2). PSS sai voitosta kaksi pistettä ja nousi naisten liigan kärkeen. Pisteen kerännyt Classic jatkaa naisten liigan seitsemännellä sijalla.

Perjantain toisessa naisten liigan pelissä TPS ja Pelicans mittelivät paremmuudesta Turussa. TPS pudotti vieraat kyydistä jo ensimmäisessä erässä viemällä sen 4-0. Vaikka kaksi viimeistä erää olivat tasaisempia, niin TPS vei lopulta voiton maalein 6-3.

TPS:n tehopelaajia olivat Joanna Kaasalainen (2+0) ja Laura Rantanen (0+2). Pelicansin Sofia Mittentag osui myös kahdesti. TPS nousi voitolla naisten liigan neljännelle sijalle. Pelicans on naisten liigan kahdeksantena.