Ruotsissa edessä historiallinen kohtaaminen – odotetussa Tukholman derbyssä mukana suomalaisväriä

Täksi kaudeksi Allsvenskaniin tippunut AIK kohtaa Djurgårdenin merkittävässä Tukholman paikallistaistossa. Arkistokuva: perwiklund.se

Torstai on merkittävä päivä ruotsalaiselle salibandylle, kun Tukholman kaksi perinteikästä, suurta seuraa Djurgården ja AIK kohtaavat. Kyseessä on historian ensimmäinen derby seurojen välillä salibandykaukalossa.

Joukkueet eivät ole koskaan aiemmin kohdanneet toisiaan virallisessa sarjaottelussa.

Nyt panokset ovat tapissa, kun tarjolla on pistepotti Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa.

– Ottelun lataus on tuntunut ja näkynyt viime aikoina harjoituksissa, Djurgårdenin päävalmentaja Jonas Gafvelin sanoi ruotsalaiselle Innebandymagazinetille.

Tukholman derbyt ovat ruotsalaisessa urheilussa merkittäviä tapahtumia, ja erityisesti jalkapallon puolella AIK:n ja Djurgårdenin mittelö, niin kutsuttu Tvillingderbyt, on seuroille yksi kauden kohokohdista.

Myös salibandyn puolella yleisön odotetaan löytävän torstai-iltana Eriksdalshalleniin. Areenan yleisökapasiteetti on 1800.

– Toivon paljon väkeä halliin. Olisi hienoa, jos se olisi loppuunmyyty, mutta uskon ainakin tuhannen ylittyvän, Gafvelin jatkoi.

Historiallisessa derbyssä nähdään myös suomalaisväriä, sillä Djurgårdenin riveissä pelaa Tukholmaan täksi kaudeksi lähtenyt Kasperi Kantonen.

Superliigassakin useana vuotena pelannut AIK tippui viime kevään päätteeksi alemmalle sarjatasolle. Molempien joukkueiden kausi on alkanut keskikertaisesti. Neljän pelatun kierroksen jälkeen sekä AIK:n että Djurgårdenin saldona on neljä pistettä.

Linkki:
Innebandymagazinetin ennakkohaastattelu