Salibandyn sääntömuutosprosessissa otettiin aikalisä – uusia pelimuotoja testataan

World Gamesista tuttuun 3 x 15 minuutin -formaattiin ei olla ainakaan vielä siirtymässä. Kuva: IFF

World Gamesista tuttuun 3 x 15 minuutin -formaattiin ei olla ainakaan vielä siirtymässä. Kuva: IFF

Kansainvälisen Salibandyliiton IFF:n hallitus kokoontui viikonloppuna keskustelemaan lajin mahdollisista uusista sääntömuutoksista. Kokouksessa päätettiin, että uusia pelimuotoja tulee testata ennen kuin niitä voidaan ottaa käyttöön vuonna 2022.

Pääasiallisesti oli kyse siitä, että IFF teetti jäsenmailleen kyselyn, jonka perusteella lajin peliaika oli vähenemässä muotoon 3×15 minuuttia ja joukkueiden kokoonpano oltiin pudottamassa muotoon 15+3.

Kun suurin osa jäsenmaista kannatti muutoksia, IFF oli lähtökohtaisesti ratifioimassa uusia sääntöjä joulukuun MM-kisojen yleiskokouksessa. Uutisoimme muutoksista edellisviikon viikonloppuna, joka aiheutti viime viikolla paljon keskustelua Suomessa ja Ruotsissa, joka osaltaan vaikutti siihen, että päätöstä lykättiin. IFF kertoo saaneensa paljon erilaista palautetta eri toimijoilta.

– Tiedämme, että useimpien maiden mukaan se on oikea suunta salibandylle, mutta on myös niin, että uudet pelimuodot pitää testata tarkoin ennen kuin ne voidaan ottaa käyttöön. Siksi ehdotamme nyt ainoastaan pitkää testiajanjaksoa eri tasoilla yhteistyössä eri jäsenmaiden kanssa ennen vuoden 2022 päätöstä siitä mihin suuntaan salibandyperheenä menemme, IFF:n presidentti Tomas Eriksson sanoi.

Testejä tullaan tekemään vuosien 2019-21 aikana kansainvälisissä ja kansallisissa peleissä. Otteluissa pelataan 3x 15 minuuttia ja joukkueisiin tulee kuulumaan 17 pelaajaa ja viisi toimihenkilöä. Erätauot ovat 10 minuutin pituisia.

IFF:n uutinen