SPV jatkaa puhtaalla pelillä – Hankkio ilmiliekeissä

Jari Hankkio on jäätävässä iskussa. Kuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin tänään yksi ottelu. SPV saalisti seitsemännen perättäisen voittonsa kukistamalla LASB:n Lahdessa maalein 7-4.

Avauserässä pelattiin vauhdikasta salibandya ja maaleja olisi voitu nähdä molemmissa päädyissä enemmänkin. Tällä kertaa molemmat osuivat siis ensimmäisen 20-minuuttisen aikana vain kerran. Ensimmäisen maalin iski Jari Hankkio ylivoimalla ajassa 9:10. Oivan syötön maaliin antoi Sami Koski.

Tasoitus tuli kuitenkin nopeasti. Koski yritti haastaa keskialueella, mutta LASB riisti. Vastaiskun jälkeisestä tilanteesta lopulta Roope Kainulainen tinttasi kotijoukkueen avausosuman Joonatan Surakan syötöstä.

Toisessa erässä LASB sai ylivoiman heti alkuun ja ajassa 22:20 Rasmus Kainulainen latasi kotijoukkueen ensi kertaa johtoon. Tasoitus tuli niin ikään ylivoimalla nelisen minuuttia myöhemmin. Maalintekijänä tälläkin kertaa Hankkio hienolla insweeper-laukauksella.

Erän loppupuolella Hankkio riisti hyökkäysalueella pallon, neppasi sen nuorelle Konsta Haukkalalle, joka pelasi takaisin Hankkiolle maalin eteen. Joukkueensa paras pistemies ei erehtynyt, vaan viimeisteli hattutemppunsa. 3-2 -vierasjohdossa siirryttiin myös toiselle erätauolle.

Hankkion neljäs osuma syntyi, kun tasan 45 minuuttia oli kellossa. Jukka-Pekka Pelto-Arvo vei vieraat Petro Raution syötöstä jo 5-2 -johtoon kolme ja puoli minuuttia myöhemmin.

Lauri Palvaila kavensi ennen erän puoliväliä, mutta nuoren SPV-puolustaja Miika Latvalan uran ensimmäinen liigaosuma vei vieraat taas kolmen maalin johtoon. Janne Autio niittasi viimeisen naulan isäntien arkkuun vajaat neljä minuuttia ennen päätössummeria. Tino Nivala toki kanttasi vielä yhden kavennusosuman ajassa 57:38.

SPV:n ja koko ottelun tehokkain oli siis Hankkio pistein 4+0. Sami Koski ja Matias Veikkola syöttivät kaksi osumaa. Hankkio nousi tehoillaan Salibandyliigan pistepörssin kärkeen. Pisteitä on nyt kasassa seitsemään peliin 18+6.

LASB:n maaleista kolme syötti Tuure Ailio.