SPV tyrmäsi EräViikingit kotikentällään – katso sunnuntain salibandytulokset

Jari Hankkio jatkoi hyvää pistevirettään ErVin kustannuksella. Kuva: Esa Jokinen

SPV ja ErVi mittasivat toisiaan miesten Salibandyliigan ottelussa sunnuntaina Seinäjoella. SPV tyrmäsi vierasjoukkueen lukemin 9-2.

Ottelun maalinteon aloitti vierasjoukkueen Roni Laasonen ajassa 7.47. Maali syntyi, kun ErVi katkaisi pohjalaisten hyökkäyksen ja sahasi SPV:n puolustuksen halki nopeilla syötöillä. Minuuttia myöhemmin Jukka-Pekka Pelto-Arvo tasoitti ja 21 sekuntia myöhemmin Jari Hankkion laukaus upposi helpohkosti Santtu Strandbergin selän taakse. Kotijoukkueella oli hyvä sauma iskeä kolmaskin osuma, mutta Petri Hakonen tuhri rankkarin vaikealla yrityksellään. Erän viimeisellä minuutilla Jani Kukkola tasoitti erälukemiksi 2-2.

Toisen erän ensimmäisellä vitosella Tuomas Mustonen ja Hakonen lisäsivät kotijoukkueen johtoa. Ajassa 30.52 tehtiin myös historiaa, kun Konsta Haukkala syötti Hankkion naulaaman 5-2-osuman. Kyseessä oli nuoren pelurin liigahistorian ensimmäinen tehopiste.

Tuosta maalista kului vain 14 sekuntia, kun Joni-Arttu Sieppi iski SPV:n kuudennen maalin napakalla laukauksella ja ErVi käytti aikalisänsä. SPV voitti toisen erän maalein 4-0, joten kolmoserään mentiin selkeässä kotijohdossa. SPV:n voimakas koko kentän paine oli myrkkyä ErVille koko kahden ensimmäisen erän ajan, eikä joukkue päässyt rakentelemaan hyökkäyksiä kovinkaan tehokkaasti, vaan joutui heittämään pitkiä syöttöjä, jotka SPV voitti tehokkaasti. SPV sen sijaan pelasi pallollisesti hyvin ja oli ärhäkkä omissa maalipaikoissaan.

ErVi sai kolmannen erän alkuun ylivoiman, jonka aikana olisi ollut saumat loihtia kavennuosuma, mutta ylivoima ei luonut oikeastaan yhtäkään kunnon paikkaa. Sen sijaan jäähyn päätyttyä Janne Autio laukoi SPV:n seitsemännen osuman. SPV:n ylivoima sen sijaan näytti voimansa, kun Hankkio iski hattutempun täyteen ajassa 50.04.

Hakosen ottelun toinen osuma vei SPV:n jo seitsemän maalin johtoon ja jäi kamppailun viimeiseksi. SPV oli ottelussa selkeästi vieraita edellä ja lukemat olisivat voineet olla isommatkin. SPV:n tehopelaajia oliva eritoten Hankkio (3+1) ja Sami Koski (0+3). Ottelua seurasi paikan päällä yhteensä 1017 silmäparia.

SPV on Classicin ohella ainoa joukkue joka on voittanut kauden kaikki pelinsä. Viisi peliä ovat tuoneet 15 pistettä ja ryhmä on sarjakakkosena. ErVille tappio oli kauden toinen. Joukkue on sarjataulukon neljäntenä.