SPV:ltä armoton ryöpytys – Seinäjoella hätyyteltiin jo Salibandyliigan maaliennätystä

Jari Hankkio iski peräti seitsemän tehopistettä SPV:n murskavoitossa. Kuva: Juha Käenmäki

Seinäjoella nähtiin hirmuinen murskajaisottelu, kun SPV kaatoi kotikentällään Kuopion SB Welhot peräti 19–9.

SPV:n ilotulitus käynnistyi, kun peliä oli takana vasta 17 sekuntia. Avausmaalista vastasi Jyrki Holopainen. Sen jälkeen meno oli niin hurjaa, että kuopiolaisten riveissä voitiin vain katsella hämmästyneenä.

Ajassa 14.40 peli oli jo 10–1-murskalukemissa. Samoissa numeroissa mentiin myös ensimmäiselle erätauolle. Avauserän jälkeen maalivahteja lukuun ottamatta ainoastaan Ville Kuusela ja Harri Karjala olivat SPV:stä vielä ilman tehopisteitä.

Ryöpytys ei suinkaan päättynyt avauserään, vaan maaleja nähtiin heti toisen 20-minuuttisen alussa. Erno Sivula sai kavennettua tilannetta Welhoille, mutta melkein heti perään Holopainen iski lukemat 13–2:een.

Sen jälkeen Welhot osui kolmesti ja sai hieman balsamia haavoihinsa. Myös päätöserässä iloiteltiin molemmissa päin, ja lopulta voittolukemat merkittiin Peliveljille 19–9. Liigan yhden ottelun maaliennätys ei ollut kaukana, sillä historian maalirikkain kamppailu on vuodelta 2012, kun Classic ja OLS paukuttivat yhteensä 19 osumaa (18–12).

Ottelun tehokkain oli hurjat 4+3-tehot iskenyt Jari Hankkio. Myös huippulahjakas hyökkääjä Konsta Haukkala avasi liigauransa pistetilin komeilla 3+1-tehoilla. SPV on liigassa toisena.

Happeen Jaska Kunelius huudatti Jyväskylän paviljongin yleisöä, kun Happee esitti huikean nousun. Kuva: Esa Jokinen

Jyväskylän paviljongissa pelattiin Happeening-tapahtumaottelu, jossa kohtasivat paikallinen Happee ja Esport Oilers.

Kotijoukkue oli pahasti alakynnessä kahden ensimmäisen erän aikana, kun espoolaisvieraat veivät kenttätapahtumia. Justus Kainulainen oli hyvällä pelipäällä ja iski kaksi maalia 40 minuutin aikana. Kolmanteen erään lähdettäessä Oilers johti jo 2–6.

Happee kuitenkin heräsi syväunesta melkoisella tavalla. Reilussa viidessä minuutissa hirviryhmä nousi maalin päähän. Maalintekijöinä kunnostautuivat Peter Kotilainen, Panu Kotilainen ja Vili Liponen.

Lisää tuli, kun Jesperi Lindfors lähetettiin istumaan kaksiminuuttista kyynärpään käyttönsä vuoksi. Mika Kohonen veti liikkuvat taakse ja tykitti Happeen tasoihin jäähystä seuranneella ylivoimalla.

Kolmas erä oli juuri ylittänyt puolen välin, kun Hirvivaara raikasi jälleen paviljongissa. Panu Kotilainen tarjoili ja Joel Lahti sivalsi 7–6:een. Jaska Kunelius sinetöi loppulukemiksi 8–6, ja näin ollen Happeen hirmuinen kiri päättyi täyteen pistepottiin.

Peter Kotilainen oli palviljongin tehokkain 3+1-tehoillaan.