Turkulaisilta puolen minuutin ihmenousu – TPS-vahti saalisti harvinaiset kaksi tehopistettä

Mustapaitainen TPS ei ole hävinnyt tällä kaudella vielä otteluakaan naisten liigassa. Kuva: Anssi Koskinen

Naisten Salibandyliigassa tappioton Turun Palloseura nappasi seuraavan päänahan torstaina. Helsinkiläinen EräViikingit sai todeta TPS:n paremmakseen Turussa numeroin 7–4.

ErVi sai lentävän lähdön avauserään, kun Daniela Westerlund vei joukkueensa johtoon jo reilun kahden minuutin pelin jälkeen. TPS sai yhä paremmin otetta jo avauserässä, mutta maalintekoa jatkoi vierasjoukkue.

Noora Tervonen osui tolppien väliin ja vei helsinkiläiset 0–2-taukojohtoon.

Toisessa erässä nähtiin erikoinen tapahtumaketju. TPS kampesi täysin yhtäkkiä ensin tasoihin ja lopulta 4–2-johtoon. Kolme ensimmäistä maalia syntyi vain 39 sekunnissa, ja neljäskin kahden minuutin sisällä ensimmäisestä.

Maura Paajasen kavennusosuma nosti kuitenkin ErVin vielä maalin päähän päätöserään lähdettäessä.

Paajanen oli jälleen asialla ajassa 47.02, kun hän pääsi vapaalta tontilta laukomaan pallon hienosti maalin kattoon ja tasoittamaan kamppailun.

Sitten kuitenkin osui ”Tepsi”. Laura Rantanen lähetti vasemmalta laidalta syötön maalin eteen ja Sofia Leino sijoitti pallon ErVi-maalivahti Laura Stillin alta maaliin.

Noora Vuorela piti torjunnoillaan TPS:aa pystyssä vielä viimeisillä minuuteilla. Veskarin illan kruunasi läpiheitto Rantaselle, joka pääsi viimeistelemään 6–4-maalin tyhjiin. Vuorela nappasi tilastoihinsa 21 torjunnan lisäksi kaksi syöttöpistettä torstai-iltana.

Milja-Maaria Rastas iski viimeiseksi jääneen 7–4-osuman. Turkulaiskapteeni Rantanen oli 2+1-tehoillaan illan tehokkain.

Täydet yhdeksän pistettä kerännyt TPS on liigan kärjessä. ErVi jatkaa viidentenä.