U19-maajoukkue kaatoi Tshekin – Salmi ottelun suomalaishahmo

Markus Salmi oli iskussa Tshekkiä vastaan. Kuva: Mika Hilska.

Suomen alla 19-vuotiaiden poikien maajoukkue kohtasi Tshekin lauantaina Uppsalan EFT-turnauksessa. Suomi voitti ottelun maalein 8-5.

Suomi johti ottelua avauserän jälkeen 3-2. Sinivalkoisten maalitilin avasi Markus Salmi varsin simppelisti ja tehokkaasti pelatun nopean hyökkäyksen päätteeksi Konsta Haukkalan syötöstä. Josef Juha pääsi kokeilemaan tasoitusta rankkarista vain puolitoista minuuttia myöhemmin, mutta epäonnistui.

Filip Forman paikkasi kuitenkin tämän vajaan neljän minuutin kohdalla ja toi Tshekin tasoihin Jakub Bursikin syötöstä. Kaapo Einiö löysi pelinkäännön päätteeksi Niko Einiön takatolpilta erän puolivälin tienoilla ja näin Suomi siirtyi taas johtoon.

Tshekki kuitenkin tasoitti taas, kun ajassa 14:14 Matyas Sindler latasi punapaidoille osuman Patrik Sebekin syötöstä. Konsta Haukkalan napakka vastaliike kulmasta ja sitäkin napakampi laukaus suojauksesta vei Suomen kuitenkin vielä johtoon kolme minuuttia ennen ensimmäistä erätaukoa. Syötön tarjoili Salmi.

Toisessa erässä onnistui ainoastaan Suomi kahdesti. Maalintekijöinä toimivat aamupelin toisilla osumillaan Siekkinen, sekä näppärästi läpi pelattu Salmi. Syötöt maaleihin jakelivat Tuukka Haudanlampi ja Tuomas Ojala.

Kolmatta erää ehdittiin pelata reippaasti yli puolet ennen kuin Haukkalan illan toinen vei Suomen jo 6-2 -johtoon. Salmelle merkattiin päivän toinen syöttöpiste. Tshekki kuitenkin kavensi heti seuraavassa vaihdossa Sebekin toimesta.

Jasper Juutin kaunis laukaus ylivoimalla vaparin jälkitilanteesta siirsi suomalaiset jälleen neljän maalin karkumatkalle vain 45 sekuntia Tshekin kavennuksesta. Maalikarkelot sen kuin jatkuivat seuraavassa vaihdossa, kun Sebek kavensi vasemmalta laidalta suoraan syötöstä lukemiksi 7-4.

Nelisen minuuttia ennen päätössummeria Suomi möhli pallon tshekkiläisille omalla alueellaan ja Jonas Kreysa sai putata pallon tyhjään maaliin. Syötön antoi hurjassa iskussa ollut Sebek.

Puolitoista minuuttia ennen loppua Juuti kuitenkin viimeistään ratkaisi ottelun sivaltamalla pallon varmasti etukulmaan. Enempää maaleja ei enää nähty ja näin ottelu päättyi lukemin 8-5 Suomen hyväksi.

Suomen tehokkain oli joukkueen parhaana palkittu Markus Salmi tehoin 2+2. Konsta Haukkala teki tehot 2+1. Tshekin parhaana palkittiin ansaitusti tehoin 2+2 onnistunut Patrik Sebek.