Uppsalan EFT-turnauksen lopulliset sijoitukset – Suomi kakkosena miehissä ja pojissa

Ruotsi oli Suomen edellä Uppsalan EFT-turnauksessa. Kuva: Mika Hilska

Ruotsi oli Suomen edellä Uppsalan EFT-turnauksessa. Kuva: Mika Hilska

Uppsalan EFT-turnaus pelattiin viikonloppuna kolmen päivän ajanjaksolla. Neljän maan paremmuudesta miteltiin Suomen, Ruotsin, Tshekin ja Sveitsin kesken miesten ja poikien U19-maajoukkueiden välillä.

Molemmissa sarjoissa voittajaksi ylsi Ruotsi, joka voitti miehissä kaikki kolme peliään maalierolla 15-6 ja pojissa selkeällä 37-13 maalierolla. Suomi kaatoi miehissä ja pojissa Sveitsin sekä Tshekin, ja oli täten molempien sarjojen kakkonen. Miehissä Sveitsi kaatui kuitenkin vasta rankkarikisan jälkeen.

Tshekin ja Sveitsin väliset kamppailut olivat tiukkoja, mutta Tshekki vei molemmissa kategorioissa voiton rankkarikisassa. Näin ollen Sveitsi oli molempien sarjojen viimeinen hävittyään kaikki ottelunsa.

Miesten puolella turnauksen tehopelaajia olivat Suomen Eemeli Salin, Sveitsin Manuel Maurer, Tshekin Adam Delong ja Ruotsin Alexander Rudd, jotka iskivät kaikki pisteet 3+1 mieheen. Myös Suomen Peter Kotilainen iski neljä tehopistettä (2+2).

Poikien turnauksessa oli selkeä pistekärki, kun Falunia edustava Malte Lundmark naulasi kolmessa pelissä peräti 13 pistettä (9+4). Suomen tehokkaimpia pelaajia olivat Jasper Juuti (3+3), Markus Salmi (3+2) ja Kaapo Siekkinen (3+2).

Tilastoja voit tarkastella lisää täältä