Liigat

Viiden minuutin rangaistus LASB:n turmana – Astala illan hahmo Otahallilla

12.10.
2018
Liigat

Aaro Astala päälliköi perjantai-illan ottelussa. Arkistokuva: Juha Käenmäki.

Miesten Salibandyliigassa pelattiin perjantaina yksi ottelu. Westend Indians voitti kotiottelussaan LASB:n lukemin 5-2.

Ottelun avauserässä Miko Summanen siirsi Indiansin johtoon ajassa 7:22. Rasmus Kainulainen pääsi kokeilemaan tasoitusta rankkarista pari minuuttia myöhemmin tässä kuitenkaan onnistumatta. Minuutti tästä ja Mikael Sievänen sivalsi ”Heimon” 2-0 -johtoon.

Loppuerän aikana Indians pyrki jäädyttämään peliä pitkillä ja maltillisilla pallollisilla vaihdoilla. Se onnistuikin siinä suhteellisen hyvin, mutta pari kertaa LASB pääsi vaarallisiin pelinkääntöihin. Puolitoista minuuttia ennen erätaukoa Rasmus Kainulainen latasi vieraille kavennuksen yhden näistä päätteeksi tarkalla kudilla takakulmaan.

Heti toisen erän alkuun Miska Mäkinen onnistui tasoituksessa, mutta Aaro Astala pyssytti Indiansin uudelleen johtoon ajassa 24:55. Loput toisesta erästä mentiin Indiansin hienoisessa hallinnassa, mutta maaleja ei enää nähty. Toisessa erässä, kuten läpi ottelunkin, Indiansin tavoitteena tuntui olevan nimenomaan pallonhallinnan kautta pelin virtauksen sääteleminen. Niin ikään palloa mieluusti pitävä LASB joutui tyytymään enimmäkseen vastaiskuihin.

Palloralleista hyvä esimerkki tuli kolmannessa erässä, kun Indians siirtyi 4-2 -johtoon. Kotijoukkue piti siirretyn rangaistuksen aikana palloa hyvin pitkään ennenkö Tuomas Harjula latasi pallon takayläkulmaan.

Rangaistus laitettiin maalista huolimatta täytäntöön, koska Perttu Koljoselle tulossa ollut jäähy oli viiden minuutin arvoinen. Ison ylivoiman aikana Otto Lehkosuo vei Indiansin kolmen maalin johtoon, eikä LASB tästä enää toipunut, vaikka se otti ajassa 54:46 aikalisän ja sen jälkeen saman tien maalivahdin pois.

Illan hahmo oli Aaro Astala, joka teki tehot 1+2. Astala on tehnyt nyt neljään pelaamaansa otteluun yhdeksän tehopistettä.

Ottelutilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Vaasa

Twitter: @ilkkakittila