Classic mukaan e-urheiluun – toiminta käynnistyy vuonna 2019

Classic lähtee mukaan e-urheiluun. Kuva: Juha Käenmäki

Classic lähtee mukaan e-urheiluun. Kuva: Juha Käenmäki

Suomen menestyneimpiin salibandyseuroihin kuuluva Tampereen Classic käynnistää e-urheilutoimintaa seuran alaisuuteen vuoden 2019 alkuun mennessä.

Toiminnassa mukana ovat Ideapark ja pelitila Zones by Särkänniemi.

– Classic Familyn brändin ja arvojen alla on nyt kaksi lasten ja nuorten keskuudessa huippusuosittua urheilulajia, joita harrastavat valtavat massat. Meille on ollut aina tärkeää olla yhteisöllinen seura, jossa huolehdimme toisistamme. Voisiko maailma olla joskus samanlainen yhteinen ja huolehtiva family? Toiminnanjohtaja Pasi Peltola pohti seuran tiedotteessa.

Classic tulee rakentamaan e-urheiluun laajan junioritoiminnan lisäksi tavoitteellisesti kilpailevat edustusjoukkueet, jotka hakevat menestystä alkuvaiheessa Moba-peleissä. Kilpailutoimintaa harkitaan toteutettavaksi myös Rocket League ja eMotorsport -peleihin.

E-urheilutoimintaa varten perustetaan osakeyhtiö. Osakkaina ovat Classic salibandy ry. sekä Singaporessa vaikuttava yrittäjä Matti Joutsikoski, joka on ollut yhteyshenkilönä Classicin Singaporessa pelattavissa otteluissa.

E-urheilutoiminnan toimitusjohtajana toimii Pasi Peltola ja General Managerina Särkänniemen toimitusjohtaja Miikka Seppälä. Kokonaiskoordinaattorina toimii Ville Kesänen ja muuta organisaatiota kartoitetaan tällä hetkellä.

Tärkeänä yhteiskumppanina toimii myös Tampereelle perustettava e-urheilukeskus, jonka kautta Tampereen kaupunki, Varalan urheiluopisto ja Ahlman tarjoavat tukitoiminnot e-urheiluun, harjoitteluun ja kouluttautumiseen. Lisäksi Classic, Manse PP, Pyrintö ja Tampereen NMKY tulevat yhdessä tarjoamaan erityisesti junioreille laadukasta ohjattua toimintaa.