Liigat

EräViikingit nostaa Mikael Järven paidan Energia Areenan kattoon joulukuussa

08.11.
2018
Liigat

Mikael Järven komeaa uraa kunnioitetaan joulukuussa. Kuva: Salibandyliiga

EräViikingit ry:n hallitus päätti syyskuun kokouksessaan, että salibandylegenda Mikael Järven pelipaita numerolla 82 tullaan nostamaan 14.12. pelattavan EräViikingit-Oilers -pelin yhteydessä Vantaan Energia Areenan kattoon. Samalla Järvi on valittu seuran Hall of Fameen.

Järven kunnioittamiselle on tietysti vahvat perusteet, sillä mies on pelannut urallaan yhteensä 21 kautta Salibandyliigassa edustaen Viikinkejä 15 kauden ajan. Järvi pelasi myös LASB:ssa, HIFK:ssa ja VFT:ssä. Kaikkiaan 705 liigapeliä tuottivat 998 tehopistettä ja kymmenen Suomen mestaruutta. Suomen maajoukkueen kanssa Järvi juhli kahta maailmanmestaruutta.

– ”Mikke” on kaikkien aikojen Viikinki-kapteeni, jonka johdolla saimme yhdessä voittaa lukuisia mitaleita, mm. Champions Cupin, Eurooppa Cupin, Suomen Cupin mestaruuksia, sekä kahdeksan Suomen mestaruutta. Arvostan suuresti Järven johtamistaitoa sekä pelillistä osaamista, jotka hän pystyy yhdistämään koko joukkueen eduksi. Hän on ehdottomasti salibandyn yksi suurimmista, SSV:n ja Viikinkien pitkäaikaisena managerina toiminut Kurt Westerlund kommentoi EräViikinkien sivuilla.

EräViikinkien Hall of Fameen kuuluvat Markku Suomela, Esa Karjalainen, Jarmo Perttilä, Heikki Vienola, Jari Pekkola, Santtu Manner, Elisa Simonen, Milja Lindroos, Timo Mäkynen, Paula Jouhten, Pasi Laitila ja Markku Rantala, joista osa on edustanut urallaan Tapanilan Erää ja osa Viikinkejä.

Järvi on ensimmäinen pelaaja, joka sai kunnian EräViikinkien olemassaolon (perustettu 2016) aikana, vaikka ei ole seuran paidassa pelannutkaan. Järvi päätti pelaajauransa kauden 2016-17 jälkeen ja kuuluu nykyisin seuran miesten edustusjoukkueen valmennustiimiin.

ErVin uutinen

Mikael Järven pelaajaurasta kertova artikkeli vuodelta 2017

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen