ErVin pörssikärjen erilainen tie parrasvaloihin: ”C-ikäluokan ja nuoremman B-ikäluokan pelasin kakkosjoukkueessa”

Joonatan Lindholm on sopeutunut hyvin liigavauhtiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Joonatan Lindholm on sopeutunut hyvin liigavauhtiin. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians ja EräViikingit kohtasivat perjantaina Otahallissa miesten Salibandyliigan ottelussa. Viime kevään intensiivisen puolivälieräsarjan toisinto päättyi ErVin 7-5-vierasvoittoon.

Vierasjoukkue iski kaikissa erissä avausmaalin, mutta ensimmäinen erä meni Indiansille 3-1 ja toinen päättyi 2-2. Kotijoukkue esiintyi vahvemmin ensimmäisissä erissä, mutta kolmannessa ErVi paransi roimasti ja vei kaksikymppisen lukemin 4-0.

ErVin alkukauden suurimpia onnistujia on ollut 21-vuotias Joonatan Lindholm, joka on noussut parrasvaloihin maltillisin askelin edeten.

Olitte kaksi erää nähdäkseni jäljessä ja kolmas erä meni aika selkeästi teille. Minkälainen kuva tästä ottelusta jäi itsellesi?

– Aika samanlainen, eli kaksi erää kaveri oli meitä selkeästi edellä. Itse asiassa jo ensimmäisen erän jälkeen tiputettiin prässiä vähän alemmaksi, ja muutettiin sitä alueellisemmaksi. Se toimi tänään ja kolmas erä oli meiltä todella mallikasta peliä, Lindholm kertoi ottelun jälkeen.

Lindholm aloitti pelin kakkosviisikossa, mutta siirtyi kolmannessa erässä ykkösviisikon vasempaan laitaan, josta Lauri Kapanen putosi puolustajaksi.

Ilmeisesti myös tiivistitte peluutusta kolmanteen erään?

– Vähän joo, mutta kyllä me pelattiin kolmellakin kentällä kolmannessa erässä.

ErVi on nyt liigan kuudentena ja pyyhältää kolmen pelin voittoputkessa. Alkukaudesta otteet ovat kuitenkin ailahdelleet, vaikka tappiota on tullut vain kolme ja nekin kärkipään Classicia, SPV:tä ja TPS:aa vastaan.

– Alkukaudesta meillä oli pelien aluissa vaikeuksia, ja peliesitykset ovat ailahdelleet aika paljon. Sen suhteen ollaan mielestäni petrattu todella paljon. Jos perusasioita ajatellaan, niin ollaan saatu paljon parempi meininki tuohon jengiin viime aikoina ja se on ollut kiva huomata, Lindholm arvioi.

ErVillä oli maajoukkuetauon vuoksi lähes kolmen viikon tauko. Sen jälkeen se hävisi sarjakärkenä olevalle Classicille, mutta sittemmin on tullut pelkkiä voittoja.

– En tiedä onko niillä tauoilla mitään väliä, mutta periaatteessa joo. Saatiin käytyä siinä vähän asioita läpi.

Ura lähti lentoon vasta vanhemmissa junioreissa

Lindholmille merkittiin viime kaudella kaksi liigaottelua, mutta hän ei pelannut vaihtoakaan. Debyyttikaudella laituri on iskenyt tehot 8+6 ja johtaa joukkueensa pistepörssiä, vaikka ei Indiansia vastaan onnistunutkaan pistetehtailussa. Lindholmilla on vahva laukaus, ja hän on hyvä pallollisessa pelissä

Lindholm on tavallaan yllättynyt onnistumisista, mutta tavallaan ei.

– Olen toki itsekin vähän yllättynyt, mutta odotan myös itseltäni tulosta. Nyt on saanut paljon vastuuta ja siitä tietysti kiitokset valmennuksen suuntaan. Koen, että sen kautta minun pitää olla myös sellainen pelaaja, joka tekee niitä pisteitä, Lindholm linjasi.

Lindholm ei ollut mikään junioritähti ainakaan nuorempana, joten tie liigavaloihin on ollut hieman erilainen kuin muilla samanikäisillä liigapelaajilla varsinkin isomissa seuroissa.

– Vanhemman C-ikäluokan ja nuoremman B-ikäluokan pelasin tosiaan silloisen Tapanilan Erän kakkosjoukkueessa.

Joonatan Lindholmin tie liigakentille on kulkenut junioreiden SM-sarjojen ja miesten Divarin kautta. Kuva: Jarmo Koskela

Mitä sen jälkeen tapahtui?

– Sitten vanhemmissa B-junioreissa nousin B-junioreiden edustusjoukkueen mukaan. Siitä A-junioreihin, joissa pelasin aina edustusjoukkueessa ja viime kausi meni EräViikingit Akatemiassa miesten Divarissa. Tuo EräViikinkien tarjoama pelaajapolku on mielestäni todella hyvä, Lindholm avasi.

Erän A- ja B-pojissa rooli oli jo merkittävä, ja Lindholm oli myös joukkueiden avainpelaajia, kun Erä juhli ikäluokissa SM-kultaa 2015 (B) ja 2016 (A). Viime kauden Divarissa laituri oli joukkueensa parhaimmistoa ja iski tehopisteet 24+15. Eroja liigapeleihin löytyy luonnollisestikin.

– Kyllähän sen huomaa, että peli on paljon nopeampaa ja yksilötaito on paljon korkeammalla. Kulmissa on vähemmän aikaa, joten palloa täytyy liikuttaa paljon nopeammin, Lindholm vertaili.

Mitkä ovat urasi tavoitteita pitkällä tähtäimellä?

– Niin hölmöltä kuin se kuulostaakin, niin en ole asettanut itselleni pitkän tähtäimen tavoitteita. Pyrin pelaamaan mahdollisimman hyvin ja kehittymään pelaajana. Omassa pelaamisessa on paljon tekemistä, että sen saa oikeasti liigatasolle, Lindholm ruoti.

Nykyinen EräViikingit perustettiin vuonna 2016. Kuten jo todettua, niin Lindholmilla on Erä-tausta ja ajatus kovimman paikallisvastuksen kanssa fuusioitumisesta ei ollut äkkiseltään positiivinen.

– Totta kai se herätti tunteita. Alkureaktio oli se, että onko tänään aprillipäivä ja niin edelleen. Itsekin kun olin pelannut koko urani Tapanilan Erässä, niin kyllähän se herätti vähän negatiivisia ajatuksia, Lindholm muisteli.

Miltä tilanne näyttää nyt?

– Olemme nuori seura ja olemme mielestäni menneet paljon eteenpäin sen alun jälkeen.

Sunnuntaina uusi koitos Indiansia vastaan

ErVi ja Indians mittaavat toisiaan seuraavan kerran jo sunnuntaina Suomen Cupin ottelussa, joka pelataan Mosahallissa klo 18.30

Pelaatte jo sunnuntaina taas Indiansia vastaan cupin pelissä. Millä mietteillä lähdette siihen otteluun?

– Tosi hyvin ajatuksin, kun saatiin käännettyä tämä peli voitoksi. Suomen Cupissa meillä on isot tavoitteet ja totta kai halutaan voittaa. Siistiä päästä Mosalle pelaamaan, Lindholm suitsutti.

Perjantain pelistä jäi ainakin tiettyjä seikkoja parannettavaksi.

– Ei oltu siinä ensimmäisessä eikä toisessa erässä niin paljon pallollisina ja vähän hosuttiin sen pallon kanssa. Pallollista pelaamista pitää petrata ja kaksinkamppailupelaaminen on isossa osassa Indiansia vastaan.

Meillä on Lötjösen Tonin kanssa sellainen Ylijohtavan Hornankattila -palsta. Hän on siinä ja VeikkausTV-ennakossa kutsunut sinua Olliksi, eli Joonatan ”Olli” Lindholmiksi. Oletko huomannut tuon ja pidätkö tuosta lisänimestä?

– Olen huomannut ja Lötjöselle sellaisia terveisiä, että huomaa, että kaveri on Raumalta kotoisin. En ehkä pidä lempinimestä, mutta voitte käyttää jatkossakin jos haluatte. Ei ole mitään ongelmia, Lindholm vastasi samalla terveisiä lähettäen.