Historiallinen tulos – Tshekin U19-tyttöjen maajoukkue kaatoi ensi kertaa Suomen varsinaisella peliajalla

Kuva: Salibandyliigan Twitter-tili

Suomen ja Tshekin tyttöjen U19-maajoukkueet mittasivat toisiaan Sveitsin Neuchatelissa. Tshekki oli ottelussa Suomea etevämpi maalein 5-4.

Aada Heikkinen iski Suomen johtoon ensimmäisellä kympillä, mutta Katerina Kovarikova tasoitti jo minuuttia myöhemmin. Tshekki iski erässä vielä toistamiseen ja pääsi taukojohtoon.

Sanni Uimarihuhdan maali toi Suomen tasoihin ajassa 24.11. Erän puolivälin jälkeen Michaela Kubeckova upotti rankkarin verkkoon, ja Suomi oli jälleen takaa-ajoasemassa. Anni Räisäsen maalin vuoksi erätauolle mentiin tilanteessa 3-3.

Kubeckova osui kolmannen erän alussa toistamiseen rankkarista. Elli Kylmäluoma iski Suomen neljännen 35 sekuntia myöhemmin, mutta se jäi Suomen viimeiseksi. Ottelun voittomaalin iski lopulta Eliska Chuda, kun pelikellossa oli lukemat 46.45. Tulos oli historiallinen, sillä Tshekin tyttöjen U19-maajoukkue ei ole koskaan ennen voittanut Suomea varsinaisella peliajalla.

Suomen tehopelaaja ottelussa oli kaksi maalia syöttänyt Julia Kaan. Suomen tyttöjen seuraava ottelu on sunnuntaina klo 10 Ruotsia vastaan.