Liigat

Hornankattila linjaa: ”Laineen Pate, Mikko Rantanen ja muut suomalaiset NHL-pelaajat ovat rakentaneet lähes koko kesäharjoittelunsa sählyn ympärille”

30.11.
2018
Liigat

Mikko Rantanen on NHL:n pistepörssin kärki ja mies on ammentanut osan taidoistaan salibandykentiltä. Kuva: kuvakaappaus videosta

Viimeisin salibandyviikko on tarjoillut niin sanotusti syötön suoraan Ylijohtava Toni Lötjösen lapaan. Tapahtumia on riittänyt, vaikka yleensä suurin ammennuksen lähde, eli miesten Salibandyliiga on tauolla.

Miesten liiga on nyt ollut hetken tauolla, joten naisten liigassa on alkanut tapahtumaan ihan kunnolla. Ensinnäkin case-TPS, jossa joukkueella oli vain yksi maalivahti pelissä mukana, ja pelaaja jouduttiin laittamaan maaliin. Mikä on näkemyksesi tähän?

– ”Surkeiden sattumusten sarja”. Näin nolosti otsikoi TPS nettisivuillaan ottelua. Ei oikeassa kilpasarjassa anneta sattumusten ratkaista sarjapisteitä. Ja oikeastihan kyse ei ollut mistään sattumuksesta, jos kerran omaan kotiotteluunsa ei saa hälytytettyä jonkinlaista myyrää sinne penkille. Kysehän on vain ja ainoastaan huonosta organisoinnista ja valmistautumisesta.

Miksiköhän maaliin laitettiin ottelussa hattutempun naulannut hyökkääjä?

– Tepsukan nettisivujen mukaan Sofia Leino on aiemmin pelannut maalivahtina. En tiedä missä ja milloin Leino on uunia vartioinut, mutta on siitä valtava etu verrattuna kaveriin, joka ei ole ikinä hikisissä maalivahdin kamoissa konttaillut. Harmi ettei ottelusta ole maalikoostetta.

SB-Pron Vesa Pulkkinen sai kenkää viime viikonloppuna. Mitä mieltä olet hänen hyvin värikkäistä lausunnoistaan tällä viikolla?

– Värikästä settiä tosiaan. Pulkkinen heitti lähes koko jenginsä bussin alle ja kovin syytöksin. Hän on tietysti vastannut kysymyksiin mitä on eteen ladottu, mutta tuskin valmennuskaan on onnistunut jos takkiin tulee.

– Kolikon toisella puolella mietityttää SB-Pron toimintatavat. Tälle vuodelle tulossa jo kolmas päävalmentaja ja mestarivalmentaja Matti Kaipiokin ehti penkin takana seistä vain yhden kauden. Se, että kaveria lähtee kengän kuva persiissä samaan tahtiin kuin Veikkausliigaseura SJK:sta, ei ole tulevaisuudessa kovin hyvä neuvotteluvaltti nurmijärveläisille.

Miten tulkitset maalivahdin onnistumista koosteen perusteella? Oliko väitteille perää ja oliko mahdollisesti kyse varainkeruukampanjasta tyttösalibandyn hyväksi?

– Ei mitään perusteita näin koville väitteille. Maajoukkuetason maalivahdille siellä meni kaksi maalia liian helposti, mutta niitä sattuu hyvällekin torjujalle. Pulkkinen totesi haastattelussa, että harkitsi maalivahdin vaihtoa jo alkulämmön jälkeen. Lopulta Tiitu Siltanen otettiin pois ajassa 53:27, joten valmentajan omaan piikkiin menee.

– Toki tähän väliin on hyvä mainita, että ”Jokaisella maalilla on merkitystä” –kamppis on kerännyt jo yli 4 500 euroa tyttösäbälle. Yritän itse pitää tätä vielä hengissä sillä liiton päässä tämä naisten Salibandyliiga taisi unohtua heti liigapressin jälkeen.

Alkuviikosta julkaistiin Micke Karlssonin kokaiinikäry. Mies antoi aika suomalaiskansallisen selityksen, eli kommentoi olleensa humalassa, eikä oikein muista mitään. Onko salibandyn lintukoto nyt täysin särkynyt?

– Tunnen Mickeä jonkin verran yli 10 vuoden takaa ja sanottakoon näin etten ole edes älyttömän yllättynyt. Huippulahjakas pelaaja, jonka elämänhallinta ei ikävä kyllä ole ikinä ollut kuosissa.

– En usko, että ketään on niin naiivi että tämä olisi ketään herättänyt mistään pumpuliunesta. Säbä ja säbäpelaajat ovat kiinni tässä ajassa ja yhteiskunnassa missä näitäkin päihteitä on tarjolla.

Teuvo Teräväinen pyöritteli reikäpalloa U19 MM-kisojen mainoksessa. Breikkaako salibandy nyt Pohjois-Amerikassa ja kiekkopiireissä?

– En tiedä miksi valtakunnan johtava salibandytoimittaja puhuu BREIKKAAMISESTA imperfektissä.

– Laineen Pate, Mikko Rantanen ja muut suomalaiset NHL-pelaajat ovat rakentaneet lähes koko kesäharjoittelunsa sählyn ympärille. NHL-joukkueiden sometileillä on jatkuvasti tapahtumia joissa pelaajat esittelevät lapsille reikäpallon saloja. Jokohan Madison Square Gardenissa jäätä sulatellaan ja päästään kohta rullaamaan muovimattoa tilalle?

Väliin henkilökohtainen kysymys. Miten olet oppinut niin taidokkaaksi kuvankäsittelijäksi?

– Kuten useimpien parhaiden taiteilijoiden kohdalla, myös minä olen itseoppinut. Olen usein miettinyt onko laatu jo liiankin hyvä, kun ihmiset eivät tiedä kuvia käsitellyiksi.

Rakkaalla lapsellamme KalloCastilla on jo yli 8000 kuuntelukertaa (8326). Miten se näkyy #YJlifestylessa? Pystytkö enää kävelemään rauhassa Kallion kaduilla?

– On kyllä mahtava määrä ollut kuuntelijoita ja kehuja on tullut valtavasti. Jonkun mielestä maalivahtitaustani näkyy kaikessa, mutta onneksi sinä olet alasarjoissa painanut laituria, joten toisella meistä on myös kompetenssia.

– Sinänsä Kallocast ei ole muuttanut mitään, sillä Superfinaalijuonnon jälkeen elämä ei ole entisellään. Sehän selvisi jo aikanaan, kun käytiin kyselemässä kumpi on tunnetumpi, minä vai Roope Salminen?

Varmaan ehdit jo luulla, että kestotilaaja Ville Lastikasta ei tule kysymystä. Väärässä olit. Jäitkö kaipaamaan enemmän somekuvia suosikkipelaajaltasi jo menneeltä lämpöleriltä?

– Odotin kyllä että enemmin tai myöhemmin se Siltasen Lastikkalätty takatolpalle putoaa lapaani.

– Kyllähän kaikesta näki, että Ville oli uudessa tilanteessa. Liekö vahingossa ottanut aurinkorasvan ja uimapatjan sijasta mailat ja urheiluvarusteetkin mukaan lämpöleirille?

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen