Jättiseuraksi kasvaneelle O2-Jyväskylälle uusi puheenjohtaja ensi kertaa 15 vuoteen

Kuva: O2-Jyväskylä.

Kuva: O2-Jyväskylä.

O2-Jyväskylän pitkäaikainen puheenjohtaja Kari Jauhiainen siirtyy sivuun. Uusi puheenjohtaja on Jaakko Andersson.

Jyväskylässä myös mister O2-Jyväskylänä tunnettu Jauhiainen ehti toimia seuran puheenjohtajana kaikkiaan 15 vuotta, aina syksystä 2003 lähtien.

– Helpottunut olo. Nyt en ole enää MrO2JKL, vaan pelkkä Kari, Jauhiainen kommentoi O2-Jyväskylän tiedotteeessa.

Aikanaan yhtä Happeen kakkosjoukkueeksi silloin tarkoitettua miesten joukkuetta varten vuonna 2001 perustettu seura on kehittynyt hurjasti Jauhiaisen puheenjohtaja-aikana. Tänä päivänä ”amppareinakin” tunnetulla seuralla on jäseniä yli 1100 ja lisenssipelaajia noin tuhat. Viimeisimpänä saavutuksena seura sai kesällä Liikuntakeskus Buugin tiloihin oman kentän, niin sanotun Ampparipesän.

– Olen iloinen, että minun puheenjohtaja-aikanani seura on käynyt läpi oikeastaan niin pitkän kehityskaaren kuin mahdollista. Perustimme seuran aikanaan (2001) yhdelle miesten joukkueelle. Nyt meillä on yli tuhat jäsentä ja oma kenttä, Jauhiainen huokaisi hieman haikeuttakin äänessään.

Jauhiainen ei aio jättää seuraa, vaikka valta vaihtuukin. Hän aikoo toimia seurassa yhä aktiivisesti ja auttaa uutta puheenjohtajaa ja hallitusta.

– Varmaan niin kauan tietyllä tavalla stressaan, kunnes huomaan, että minua ei oikeasti enää tarvita, hän tuumaili.

Jauhiaisen korvaava Andersson ilmaisi halukkuutensa puheenjohtajan pestiin jo hyvissä ajoin. Hänellä on vahva salibandytausta, sillä hän toimi 1990-luvun lopulla Happeen hallituksessa, kunnes sai mahdollisuuden pelata Happeen paidassa Salibandyliigaa. Andersson vartioi Happeen maalia kahtena liigakautena ja palkintokaapissa on SM-pronssi keväältä 2000. Andersson kuului myös O2-Jyväskylän historian ensimmäiseen joukkueeseen.

– Kesällä Ampparipesän lattiaa rakentaessa juttelimme Karin kanssa ja ilmaisin, että voisin olla käytettävissä. Olin ollut kolme vuotta hallituksessa ja olin aktiivisesti mukana kenttäprojektissa. Ajattelin, että voisin olla valmis ottamaan vetovastuuta ja tuomaan omaa näkemystäni seuran käyttöön enemmänkin, Jaakko Andersson kertoi.

Minkään seuran vetovastuussa Andersson ei ole ennen ollut. Puheenjohtajana hän haluaa ensisijaisesti aktivoida jäsenistöä entistä vahvemmin mukaan seuran toimintaan.

– Kenttäprojektin aikana huomasin, että käytännön työ jäi sitten kuitenkin aika pienen piirin vastuulle. Haluaisin saada entistä useampia ihmisiä tekemään jotakin seuran ja lajin eteen. Toivoisin, että yhteisen hyvän tekeminen ampparilipun alla koettaisiin tärkeäksi. Meillä on yli tuhat jäsentä, ja tässä joukossa on valtavasti voimavaroja, Andersson miettii.

Andersson huomauttaa, että oma kenttä mahdollistaa monia asioita – ennen kaikkea laadukkaan perustan rakentamisen päivittäisessä arjessa. Tavoitteita riittää myös kilpailullisesti, vaikka seuran monipuolisuudesta tulee pitää huolta.

– Haluaisin, että jossakin vaiheessa meillä olisi liigajoukue niin miehissä kuin naisissa. Silloin seuralla olisi näkyvä lippulaiva, joka näyttäytyisi pelaajapolun yläpäässä houkuttelevana vaihtoehtona kaikille junioreille. Mutta korostan, että jokainen ihminen ja harrastaja on seuralle yhtä tärkeä.

O2-Jyväskylän uutinen aiheesta.