Koovee voitti Classicin viimeksi naisten liigassa 9.10. 2009 – ja heti perään tänään

Koovee katkaisi pitkän tappioputkensa Classicia vastaan naisten liigassa. Kuva: Esa Takalo

Koovee ja Classic kohtasivat torstaina naisten Salibandyliigan paikallispelissä Tampereen Linnainmaalla. Koovee kaatoi Classicin ensimmäisen kerran lähes kymmeneen vuoteen naisten liigassa lukemin 4-2.

Koovee sai otteluun hyvän alun, kun Camilla Granqvist laukoi kotijoukkueen johtoon vain parin minuutin jälkeen. 1-0 -lukemissa mentiin myös ensimmäiselle tauolle.

Classic tuli vahvasti toiseen erään. Michaela Sponiarovan ja Julia Woivalinin maalit nostivat Classicin johtoon, kun kamppailua oli pelattu 23.48. Classic voitti toisen erän maalein 2-0 ja pääsi johtoasemassa kolmoserään.

Kolmannen erän alkuminuuteilla Ellinoora Huotari iski Kooveen tasoihin. Pari minuuttia myöhemmin sama pelaaja vei Kooveen johtoon ylivoimalla. Viimeisen vitosen alussa Roosa Salmela vielä lisäsi kotijohtoa. Classic ei pystynyt tuota eroa enää kuromaan kiinni. Huotari oli ottelun pistenikkari tehoin 2+1 ja Salmela komppasi pistein 1+1.

Täksi kaudeksi heikentynyt Classic koki ensimmäisen tappionsa Kooveeta vastaan naisten liigassa sitten kauden 2009-2010. Tuolloin Koovee voitti 9.10. 2009 pelatun ottelun maalein 5-4. Tasapuolisuuden vuoksi täytyy mainita, että Kooveekin menetti tukun kärkinimiään täksi kaudeksi.

Koovee nousi voitolla naisten liigan kärkeen. Sarjan tyvipäähän ennakkoon rankattu joukkue jyllää neljän pelin voittoputkessa. Classic on hävinnyt neljä viimeistä peliään ja on kahdeksantena sarjassa.