Ulkomaat

Loukkaantuminen päätti suomalaispuolustajan pelit Sveitsissä ennen aikojaan

27.11.
2018
Ulkomaat

Lauri Viitalan pelit Thurgaussa on pelattu. Kuva: Sandro Schmuki / Unihockey.ch.

Sveitsin toiseksi korkeimman sarjatason (NLB) Thurgauhun siirtynyt Lauri Viitala ei jatka joukkueessa kautta loppuun.

Viitala, 22, loukkaantui sarjaottelussa Iron Marmots Davos-Klostersia vastaan syyskuun lopussa. Muutamien lääkärikäyntien jälkeen oli selvää, että reisivamma pitää Viitalan poissa pelikentiltä kuukausia. Suomalaispelaajalle päivät Sveitsissä ilman salibandya kävivät pitkäksi ja Viitalan aloitteesta sopimus seuran kanssa on purettu hyvässä yhteisymmärryksessä.

– Tämä ei ole lainkaan helppo päätös, mutta tuntuu oikealta. Pelaaminen Thurgaussa oli upea kokemus, mutta loukkaantumisen vuoksi en koe pystyväni auttamaan joukkuetta enää. Toivon seuralle kaikkea hyvää, Viitala kommentoi Unihockey.ch:n uutisessa.

– Totta kai tilanne on todella harmillinen. Lauri sopi joukkueeseemme hyvin ja toi sekä hyökkäys- että puolustuspelaamiseemme paljon. Valitettavasti emme voi positiivisesti vaikuttaa loukkaantumiseen ja pitkään taukoon salibandysta. Ymmärrän Laurin toiveen ja toivomme hänelle nopeaa toipumista ja kaikkea hyvää tulevaisuuteen, kertoo puolestaan Thurgaun urheilujohtaja Beni Bötschi.

Suomessa Viitala on edustanut Steelersiä 27 ottelun verran Divarissa ja 45 pelissä Salibandyliigassa.

Unihockey.ch:n uutinen aiheesta.

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila