Maajoukkueet

Love the way you play – tältä kuulostaa Suomen MM-kisabiisi

16.11.
2018
Maajoukkueet

Suomen MM-kisajoukkueelle on julkaistu kisabiisi. Kuva: Mika Hilska

Salibandy sai viime keväänä upean tunnussävelen, kun Every Green in May ensiesitti Superfinaalin aluksi livenä varta vasten sävelletyn kappaleensa Love the way you play. Lähestyvän MM-turnauksen kunniaksi Suomen joukkue saa tuekseen remix-version, jonka kruunaa vokalistina Battle Beast-yhtyeen tähti Noora Louhimo.

– Tilaus tehdä ensimmäinen Love the way you play tuli lajinomaisesti sanottuna suoraan lapaan ja sen esittäminen oli huikea kokemus, joka mielessä lähdettiin nyt vielä eteenpäin, kappaleen säveltänyt Olli Tasala kertoo.

– Ensimmäiseen tehtiin isoa mahtipontista anthemia ja tähän toiseen nyt lajin luonnetta peilaten räjähtävämpää, jossa on vielä enemmän liikettä ja vauhdin tunnetta. Käännettiin tuotanto päälaelleen ja mukaan vahvoja elektroelementtejä ja moderniutta. Kuitenkin mahtipontisuus ja zemppitematiikka pidettiin punaisena lankana taustalla mukana, kun maali- ja zemppibiisiä oltiin tekemässä.

Love the way you play tuo lisäarvoa niin salibandylle kuin kappaleen tekijöillekin.

– Ensimmäinen versio levinnyt kivasti ja toivon, että tämä saa kiinnostusta lajin ulkopuoleltakin. Soundi on istuva nykyiseen maailmaan, ja koen, että tällä on tilaa musiikkimaailmassa muuallakin kuin urheiluväen keskuudessa. Ja kun keulilla on nimekäs artisti, ehkä myös Battle Beast -fanit löytävät biisin sitä kautta.

Neljällä albumillaan kaksi listojen ykkössijaa napanneen Battle Beastin Noora Louhimon saaminen mukaan salibandyn omaan kappaleeseen on kunnon lottovoitto.

– Kun moderniutta mietittiin, alkoi heti soida päässä tietynlainen naisääni, jota tähän halutaan, ja kun zemppiasia ja asennejutut ovat vahvasti mukana, oli aika selvä valinta, että lähestytään häntä, Olli Tasala paljastaa.

– Kappaleen alusta ja tematiikka oli kuin pedattu Nooralle, joka tuo mukaan modernia naisääntä ja tulkintaa laajalla skaalalla. Se zemppitematiikka, joka on Battle Beastilla laajasti framilla, tuo sitä samaa tunnetta tähänkin biisiin. Saatiin solmittua mahtava yhteistyö Nooran kanssa, ja hänen läsnäolonsa nostaa koko tuotannon uusille ihan urille.

Noora Louhimo itse ei peittele innostustaan uusimmasta projektista.

– Pääsen tuomaan tässä itseäni laulajana aika monipuolisesti esille, koska tämä ei ole perinteistä heviä vaan enemmänkin konemusiikkia. On ollut kiva tuoda itsestään esille popimpikin puoli, ja meillä on ollut todella hauskaa. Olen saanut tuoda itseäni ja luovuuttani esille, ja yhteistyö on ollut todella vaivatonta, kun olemme olleet alusta asti heti ideoista samalla aaltopituudella.

Salibandyn pelipassia ei Noora Louhimon puhelimesta löydy, mutta kokeilluthan lajia on jokainen suomalainen.

– Itse pelasin viimeksi yläasteella ja silloinkin huonosti, joten minun on parempi antaa oma panokseni muusikkona, Louhimo nauraa.

– Mutta tänä vuonna olen ollut esimerkiksi Tapparan play off -peleissä esiintymässä väliaikabändin kanssa ja esittämässä Maamme-laulun, ja ehdottomasti haluan olla jatkossakin mukana urheiluun liittyvissä jutuissa. On ollut upeaa tajuta, kuinka hyvä Suomi oikeasti on salibandyssa, ja on suuri kunnia saada olla osana Suomen kannustamista MM-kisoissa.

Love the way you play on kuunneltavissa kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa.

Pääkallo.fi