Liigat

Oilers aiheutti TPS:lle kauden avaustappion varsinaisella peliajalla – katso perjantain salibandytulokset

09.11.
2018
Liigat

Riku Holopainen maalasi neljästi TPS:n verkkoon. Kuva: Juhani Järvenpää

TPS ja Oilers kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan merkeissä Turussa. Oilers oli ottelussa parempi maalein 9-4.

Molemmilla joukkueilla oli alkuminuuteilla paikkansa. Avausmaalia ei tarvinnut odotella kauaa, kun Olli Kinnunen iski vastahyökkäyksestä 1-0-maalin ajassa 3.44. Alle kaksi minuuttia myöhemmin Miko Kailiala laukoi kotijoukkueen jo kahden maalin johtoon. Tuon jälkeen TPS oli lähellä lisätä etumatkaansa parin seuraavan minuutin aikana, sillä joukkueella oli muutama loistopaikka.

TPS:n vahvan alun jälkeen Oilers sai ylivoiman, mutta TPS kesti sen. Tuon jälkeen Oilers loi pikku hiljaa enemmän maalipaikkoja, ja kavennusosuma syntyi Casper Pfitznerin vahvan maalille nousun myötä ajassa 16.18. Vain minuuttia myöhemmin Justus Kainulainen, Heikki Iiskola ja Eino Pesu sahasivat TPS:n puolustuksen nopeilla syötöillä, ja viimeksi mainittu naulasi pelin tasoihin.

Vaikka TPS:lla oli erän alkupuolella hyvä vaihe, mutta Oilers paransi peliään erän vanhetessa. Avauserä oli silti melko tasainen kokonaisuus.

TPS aloitti myös toisen erän vahvasti. Sami Saarinen naulasi reboundin sisään ajassa 23.06, ja kotijoukkue oli jälleen johdossa. Oilersin tasoitus syntyi kohtalaisen onnekkaasti. Pfitzner pääsi jälleen maalipaikalle, ja tällä kertaa pallo kimpoili lopulta paluupallosta miehen lavan kautta kotijoukkueen maaliviivan yli. Oilers sai aivan erän lopussa vapaalyönnin kulmasta, ja Iiskolan loistosyöttö löysi Kainulaisen, joka naulasi Oilersin taukojohtoon.

Oilers aloitti kolmannen erän vahvasti. Riku Holopainen teki maukkaan yksilösuorituksen, joka laittoi TPS:n puolustuksen solmuun, ja laukoi taidokkaasti espoolaisten viidennen osuman ajassa 41.59. Oilersin kuudes oli ensimmäisen erän maalin toisinto. Kolmikko Kainulainen-Iiskola-Pesu sahasi TPS-puolustuksen jälleen syötöillä, ja samassa järjestyksessä, joten Pesu maalasi illan toisen osumansa.

Juuri ennen viimeistä kymppiä kotijoukkue pääsi ylivoimalle, mutta se ei tuottanut TPS:lle toivottua tulosta, sillä Holopainen karkasi toistamiseen maalintekoon alivoimalla pelikellon näyttäessä 51.38. Pari minuuttia myöhemmin TPS pääsi iskemään hiukan varkain. Juho Sorrin laukaus luiskahti Joonas Kaltiaisen kainalosta verkkoon, kun peliaikaa oli viisi ja puoli minuuttia jäljellä.

Kolmea ja puoli minuuttia ennen loppua TPS käytti aikalisänsä, ja lähti hakemaan tasoitusta ilman maalivahtia. Se ei kuitenkaan enää tuottanut toivottua tulosta TPS:lle, sillä Holopainen iski tyhjiin illan kolmannen ja neljännen osumansa.

Oilers vei lopulta voiton vahvan puolustuksen, ja terävän hyökkäyspelin ansiosta, eikä voittajasta jäänyt mitään epäselvyyttä. Ottelu oli espoolaisten ehkäpä vahvin kokonaisesitys koko kaudella. Ottelun tehomaakareita olivat Holopainen (4+0), Pfitzner (2+1) ja Iiskola (0+3).

Oilers on pelannut viikon sisään kaksi hyvää ottelua, sillä viime lauantaina joukkue katkaisi SPV:n koko alkukauden kestäneen voittoputken, ja TPS:lle se aiheutti kauden avaustappion varsinaisella peliajalla. Voitolla Oilers nousi kaksi sijaa ylemmäksi ja on taulukossa viidentenä. TPS jatkaa tappiosta huolimatta sarjataulukon kolmantena.

Perjantain salibandyottelut:

18:30 Classic – Koovee 7-3 Ottelutilastot
18:30 Nokian KrP – LASB 12-7 Ottelutilastot
18:30 TPS – Oilers 4-9 Ottelutilastot Anssi Koskisen ottelukuvat
18:30 Indians – Happee 7-8 ja. Ottelutilastot (Indians johti parhaimmillaan 4-0 ja 7-3. Tommi Taimisto iski liigauransa ensimmäisen hattutempun (3+1) ja ratkaisi pelin jatkoajalla.)

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen