Maajoukkueet

Onko Tanska jälleen MM-kisojen kovin venyjä? Tässä Prahan karkeloiden kokoonpano

21.11.
2018
Maajoukkueet

Tanska on tällä vuosikymmenellä esittänyt hienoja otteita MM-kisojen kovissa paikoissa. Kuva: IFF

Tanska pelaa salibandyn miesten Prahan MM-kisojen (1.-9.12.) B-lohkossa. Lohkon muita joukkueita ovat Suomi, Ruotsi ja Norja.

Viime kisoissa Tanska oli viides, mikä oli hyvä suoritus ottaen huomioon, että vuonna 2012 joukkue ei ollut edes A-tason kisoissa. 2014 maa yllätti monet sijoittumalla seitsemänneksi, ja pudottamalla Saksan rankkareilla.

Tanska on osoittanut viime kisoissa venymiskykyään, sillä 2014 ja 2016 se oli sijoitettu heikompien maiden C- ja D-lohkoihin, joista se raivasi tiensä aina puolivälieriin asti. Viime kisoissa se voitti kolme jatkopeliään jatkoajalla tai rankkarikisassa, mikä on varsin kova temppu. Varsinkin isäntämaana toimineen Latvian kaataminen neljännesvälierissä oli yksi kisojen puhutuimmista peleistä.

MM-karsinnoista Tanska se eteni kisoihin kaatamalla kaikki muut vastustajansa paitsi Norjan. Joukkueesta voi nostaa esille erityisesti maalivahti Mike Trollen, joka on paikoin pitänyt joukkuetta aiemmissa kisoissa pystyssä vahvoilla otteillaan. Tanska haastoi Suomen viime kisojen puolivälierissä, mutta joutui taipumaan maalein 7-0.

Maalivahdit:
1 Trolle Mike
44 de Fries David

Puolustajat:
4 Nygaard Morup Daniel
7 Holm Anders
10 Trolle Jannik Wede
23 Krogsgaard Marko
25 Schmidt Jesper
26 Kobberup Frederik

Hyökkääjät:
8 Roland Buckner Jesper
11 Lauridsen Simon
14 Eldholm Lukas
17 Odfeldt Emil
18 Dalkvist Jannik
19 Kleczewski Andreas
21 Kohler Esben
22 Velgaard Jonathan
24 Skov Nielsen Mikkel
27 Glass Mathias
29 Parbo Nikolaj
33 Handgaard Morten

Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen