Suomi kaatoi Sveitsin vahvan viimeisen erän myötä – Kaupit ja Hietanen iskussa

Oona Kauppi oli iskussa Sveitsiä vastaan. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen ja Sveitsin naisten maajoukkueet kohtasivat perjantai-iltana Sveitsin Neuchatelissa. Suomi voitti kamppailun maalein 8-5.

Suomen avausmaali syntyi ajassa 03.57 ylivoimalla, kun Veera Kaupin poikittaissyöttö löysi Oona Kaupin, joka latoi pallon verkkoon. Kymmenen minuuttia myöhemmin nähtiin tasoitus kotiyleisön riemuksi. Michelle Wikille pedattiin paikka, josta nainen ei erehtynyt ja peli oli 1-1.

Suomi loi toisen erän alkuun useita hyviä maalipaikkoja. Ajassa 27.14 Senni Hietanen naulasi komean kuvion päätteeksi maukkaan maalin, ja Suomi oli jälleen johtoasemassa. Sveitsihän ei maalista hölmistynyt, vaan tasoitus tuli viisi minuuttia myöhemmin Wikin toimesta. Tiltu Siltanen venytti mainiosti Wikin ensimmäiseen läpiajoyritykseen, mutta hyökkääjä laittoi oman paluupallonsa verkkoon.

Suomen kolmannen iski maalin edestä Veera Kauppi ja syöttö tuli Oona Kaupin lavasta. Toisessa erässä Suomi oli selkeästi niskan päällä, mutta kolmanteen erään lähdettiin kutkuttavassa tilanteessa.

Sveitsi tuli kolmannen kerran tasoihin ajassa 45.27, kun Nathalie Spichiger nappasi pallon suomalaispuolustajan lavasta ja viimeisteli maalin edustalta. Pari minuuttia myöhemmin Suomen ykkönen iski kolmannen kerran. My Kippilä löysi Oona Kaupin, joka laukoi Suomen jälleen johtoon. Tuo asema piti 36 sekuntia ennen kuin Nadia Reinhard iski Sveitsin neljännen.

Maalirypäs huipentui Suomen kahteen osumaan, joista ensimmäisen viimeisteli Hietanen ja toisen Oona Kauppi. Kaikki neljä maalia syntyivät aikavälillä 47.40-49.48. Viimeisellä kympillä Suomi sai ylivoiman, joka takkusi alusta alkaen. Loppusekunneilla Sveitsin pelaajan syöttö osui Kippilän käteen, josta seurasi rankkari. Corin Ruttiman toi kotijoukkueen maalin päähän kliinisellä viimeistelyllä.

Kavennus oli laiha lohtu, sillä Hietanen viimeisteli vielä hattutemppunsa ja Jaana Lirkki osui kertaalleen. Suomen tehopelaajia olivat Oona Kauppi (3+1), Hietanen (3+0) ja Veera Kauppi (1+2). Hietaselle suoritus oli erinomaisen hieno siihen nähden, että hän pelasi uransa ensimmäisen naisten maaottelun. Sinivalkoisten seuraava ottelu on lauantaina Tshekkiä vastaan klo 17 alkaen.