TPS joutui laittamaan kenttäpelaajan maaliin – vierasjoukkue nousi voittoon

SSRA haki pisteet Turusta mainion nousun päätteeksi. Kuva: Jarmo Koskela

SSRA haki pisteet Turusta nousun päätteeksi. Kuva: Jarmo Koskela

TPS ja Rankat Ankat mittelivät paremmuudesta lauantaina naisten liigapelissä Turussa. SSRA haki vieraspelistä pisteet maalein 7-5.

TPS aloitti kamppailun hyvin ja johti peliä jo 4-1 ajassa 15.58. Tuossa tilanteessa SSRA vaihtoi maalivahtia. Toinen erä päättyi 1-1, joten TPS pääsi johtoasemassa päätöserään.

Kolmoserässä tapahtui kummia. Maalivahti Noora Vuorela sai 2+10 minuutin rangaistuksen ja hyökkääjä Sofia Leino joutui tolppien väliin, koska TPS:lla ei ollut toista maalivahtia pelissä.

SSRA iski varavahdin maalissa olon aikana pelin tasoihin, ja kun ottelua oli pelattu 55.14 Liinu Koivisto naulasi pelin voittomaalin. Pari minuuttia myöhemmin Sanni Uimarihuhta osui vielä tyhjiin, joten SSRA vei päätöserän maalein 5-0.

SSRA:n tehopelaajia olivat kahdesti maalannut Hanna Niemelä sekä 1+1 latonut Katja Nättilä. TPS:n Leino maalasi hattutempun ja onnistui torjumaan kaksi laukausta tolppien välissä.

SSRA nousi voitolla naisten liigan kärkikolmikkoon Kooveen ja SB-Pron perään, mutta illan muiden tulosten myötä putosi viidenneksi taulukossa. TPS on kuudentena, mutta on kerännyt vain kolme pistettä vähemmän kuin oululaisryhmä.

Lisätty tieto TPS:n erikoisesta maalivahdin vaihdoksesta 24.11. klo 18.10, koska tapaus ei näkynyt tulospalvelussa.

Lauantaina naisten liigassa nähtiin myös yksi iso yllätys, kun sarjanousija Pelicans kaatoi viime kevään Suomen mestarin SB-Pron kotonaan maalein 7-3.

Päätöserään mentiin Pelicansin 2-1-johtoasemassa. Pelicansin tehtyä kaksi maalia kolmoserän alussa SB-Pro käytti aikalisänsä. Pro ei kuitenkaan saanut aikaiseksi loppukiriä ja kotijoukkue piti johtonsa loppuun saakka.

Pelicansin tehopelaajia olivat Anne-Maria Haapasalo (3+0), Veera Vilenius (0+3) ja Jenny Kettunen (2+1). Juulia Kataja pysäytti maalillaan 27 laukausta.

Pelicans on seitsemäntenä sarjatulukossa. SB-Prolla on ollut viime aikoina vaikeuksia ja joukkue on neljäntenä sarjataulukossa.