Juniorit

U19-maajoukkue kaatoi Sveitsin niukasti – Myllymäki iski voittomaalin

09.11.
2018
Juniorit

Meri-Helmi Höynälä oli vireessä, kun Suomi kaatoi Sveitsin. Kuva: Juhani Järvenpää

Sveitsi ja Suomi kohtasivat perjantaina U19-tyttöjen EFT-turnauksessa Sveitsin Neuchatelissa. Suomi voitti kamppailun maalein 3-2.

Ensimmäinen erä oli vielä maaliton, mutta Suomi pääsi iskemään avausmaalin toisen erän alkuminuuteilla. Aada Heikkinen viimeisteli varmasti hyvän kuvion päätteksi. Sveitsi tuli tasoihin paria minuuttia myöhemmin Nina Gerberin rankkarimaalilla.

Seuraava maali oli myös kotijoukkueen käsialaa, kun Jasmin Bieri vei punapaidat johtoon ajassa 33.43. Suomelle avautui hyvä tasoitussauma erän loppupuolella ylivoiman muodossa ja Meri-Helmi Höynälä tasoittikin pelin vielä ajassa 38.46, ja kolmoserään mentiin lukemissa 2-2.

Kolmas erä oli pitkään tasaista vääntöä, ja erän ensimmäinen osuma syntyi ajassa 55.55, kun Suomi käänsi pelin ja Höynälä syötti paikan Pinja Myllymäelle, joka vei Suomen 3-2-johtoon. Tuo johto kesti lopulta myös päätösvihellykseen asti. Suomen tehopelaaja ottelussa oli 1+1 naulannut Höynälä.

Suomen tyttöjen EFT-urakka jatkuu lauantaina klo 11, kun vastaan astelee Tshekki.

Ottelutilastot

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen