Juniorit

U19-tytöt selvään voittoon Ruotsista – Suvi Hämäläinen latoi neljä maalia

11.11.
2018
Juniorit

Suomen U19 sisuuntui eiliestä Tshekki-tappiosta. Arkistokuva: Juhani Järvenpää.

Eilen ensimmäistä kertaa historiassa Tshekillä hävinnyt Suomen alle 19-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue kaatoi tänään Ruotsin maalein 7-2.

Ottelun avauserässä Suomi siirtyi johtoon ruotsalaisten oman maalin turvin ajassa 5.29. Erän puolivälin jälkeen Suvi Hämäläinen osui vielä Iida Mettälän syötöstä ylivoimalla.

Toista erää ehdittiin pelata kuutisen minuuttia, kun Sanna Uimarihuhta vei Kalpana Tarvaisen syötöstä Suomen jo kolmen maalin karkumatkalle. Kolme minuuttia myöhemmin Hämäläinen teki ottelun toisensa. Meri-Helmi Höynälä toimi maalin syöttäjänä.

Hämäläinen oli kovassa iskussa, sillä hän viimeisteli hattutemppunsa ajassa 46.02. Tähän osumaan syötön tarjoili Pinja Myllymäki. Reipas seitsemän minuuttia ennen päätössummeria Jasmiina Järvinen siirsi Suomen jo 6-0 -johtoon. Höynälä jakoi illan toisen maalisyöttönsä.

Ruotsin kuparinen rikkoutui ajassa 55.29, kun Alicia Svensson viimeisteli Wilma Johanssonin syötöstä. Puolitoista minuuttia tästä ja Johansson itse toimi Ruotsin toisen maalin tekijänä. Syötön tarjoili Erica Klevbo.

Ruotsi haki lopussa kavennusta ilman maalivahtia, mutta kukapa muu kuin Suvi Hämäläinen rokotti ottelun neljännellä maalillaan sinikeltaisia lataamalla pallon tyhjään maaliin. Nämä jäivät myös ottelun loppulukemiksi.

Ruotsi voitti Sveitsin Neuchatelissa pelatussa turnauksessa Tshekin 8-4 ja Sveitsin rökälelukemin 13-1. Suomi puolestaan kaatoi Sveitsin maalilla ja hävisi eilen Tshekille maalilla. Keskinäisen pelin voitolla Suomi nousi kuitenkin turnauksen voittoon, sillä Tshekki kaatoi Sveitsin sunnuntaiaamun ottelussa vasta rankkareilla ja jäi näin viiteen pisteeseen, kun Suomi ja Ruotsi keräsivät kuusi.

Ottelutilastot

Turnaustilastot

Ilkka Kittilä
Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila