VeikkausTV-ennakko: OLS ja Karhut mittelevät tärkeistä pisteistä ennen MM-taukoa

Keltapaitainen OLS vastaanottaa sunnuntaina voittoputkessa olevan Karhut. Kuva: Salibandyliiga

Keltapaitainen OLS vastaanottaa sunnuntaina voittoputkessa olevan Karhut. Kuva: Salibandyliiga

Sunnuntaina Kastellin monitoimitalolla pelataan mielenkiintoinen Salibandyliigan peräpään taisto, kun Oulun Luistinseura isännöi Porin Karhuja. VeikkausTV näyttää ottelun kello 18 alkaen.

Lähtökohdat:
Alkukauden liigan häntäpäässä majaillut OLS on viime viikkoina tehnyt ryhtiliikkeitä. Marraskuun alussa tulleet perättäiset vierasvoitot LASBista ja Nokian KrP:stä nostivat oululaiset pois jumbosijalta. Tällä hetkellä ryhmä majailee kolmanneksi viimeisenä sarjataulukossa, takanaan sunnuntain vastustaja Karhut.

Tehottomuus on ollut OLS:n suurin vaiva jo aiemmilla kausilla, mutta kuluvalla sesongilla se on näkynyt kaikkein rajuimmin, kun hyökkäysosasto kaventui kesän siirtomarkkinoilla rutkasti. Tehtyjä maaleja on liigassa vähiten, ainoastaan 47. Voitoissa OLS onkin kaivanut pisteitä onnistuneen maalivahtipelin ja kovan taistelun avulla.

Kahdesta voitosta huolimatta se palasi tappiokantaan viime viikolla, kun SPV kävi hakemassa pisteet Oulun jäähalliottelusta. Toinen tapaturma sattui perjantaina, kun kakkosdivarijoukkue SB Paapat tiputti Luistinseuran Suomen Cupista. Joukkue on kuitenkin pystynyt viime aikoina nostamaan pelillistä tasoaan sen verran, ettei se jää täysin enää muiden jalkoihin. Sisäisessä pistepörssissä on tasaista, eikä kukaan ole noussut ylitse muiden. Tehokkaimpana on ollut hyökkääjä Tatu Kiipeli tehoilla 5+6=11.

Liiganousija Karhut on pelannut 12 ottelua tällä kaudella, eli yhden OLS:aa enemmän. Se on onnistunut hyökkäyspäässä hieman paremmin, mutta vastaavasti omissa on kolissut todella rumasti.

Puolustuspelin organisointi näyttäisi kuitenkin viimein onnistuneen, sillä porilaiset matkaavat Ouluun kahden pelin voittoputkessa. Ensin kaatui SB Welhot rangaistuslaukauksilla ja viimeisimpänä Hämeenlinnan Steelers jatkoajan jälkeen.

Huomionarvoista oli, että Karhut onnistui ryöstöretkissään ilman parasta pistemiestään, Benjamin Lepolaa. Panoksia peräpään kamppailussa on riittämiin, sillä sunnuntain ottelu on viimeinen ennen MM-kisataukoa.

Kuumat ja kylmät:
OLS:n puolelta varsinaisia tehomiehiä on vaikea nostaa esiin, mutta maininnan ansaitsee nuori maalivahti Vinski Kivilompolo, joka näyttäisi alkukauden jälkeen päässeen hyvään vireeseen tolppien välissä. Karhuilta puolestaan hyökkääjä Tomi Jerkku on saanut pisteputkea päälle, ja takonut tehoja Lepolan ollessa poissa.

Yhteinen historia:
Joukkueet eivät ole kohdanneet aiemmin liigatasolla.

Taistelupari:
Tuukka Kivioja, OLS – Tomi Jerkku, Karhut

Kaksi nuoremman ikäpolven hyökkääjää, jotka pelaavat ensimmäistä liigakauttaan. Tuloksellisesti vuoden nuorempi Jerkku on onnistunut vielä paremmin, mutta myös Kivioja on ollut vireessä. Monipuolisia taitopelaajia onkin ilo seurata pallon kanssa, ja tärkeässä ottelussa myös henkistä kanttia mitataan.

Kokoonpanot:
OLS:n ykkösveskari Ville Mestari on ollut koko alkukauden sivussa, mutta muuten oululaisilla ei pitäisi olla loukkaantumishuolia. Viime aikoina loukkaantumisista kärsinyt Karhut saa tietojen mukaan myös parhaat miehensä mukaan Ouluun.

Edelliset ottelut:

OLS:
16.11. SB Paapat–OLS 7–6 (Suomen Cup)
10.11. OLS–SPV 5–8
4.11. LASB–OLS 2–4

Karhut:
8.11. Steelers–Karhut 6–7 ja.
4.11. Welhot–Karhut 5–6 rl.
2.11. Karhut–Happee 6–11

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Nyt pelataan isoista pisteistä, ja kun siihen lisätään molempien viimeinen ottelu ennen MM-taukoa, niin se ei voi olla näkymättä pelin luonteessa. Molemmissa leireissä on varmasti painotettu tarkkaa puolustuspeliä. Sen epäonnistumisella lukemat voivat revetä suuntaan tai toiseen, mutta lähtökohtaisesti edessä on vähämaalinen ja tasainen näytös.

Maaliarvio: OLS 4,5,6 – Karhut 4,5,6

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.