VeikkausTV-ennakko: Saako OLS:n ryöstöretki jatkoa?

Olli Wikstedt ja Eetu Ijäs hamuavat lisää sarjapisteitä Lahden Suurhallista. Kuva: Esa Takalo.

Olli Wikstedt ja Eetu Ijäs hamuavat lisää sarjapisteitä Lahden Suurhallista. Kuva: Esa Takalo.

Miesten Salibandyliigassa LASB isännöi Oulun Luistinseuraa sunnuntaina. VeikkausTV näyttää ottelun kello 16:00 alkaen.

Lähtökohdat:
LASB lähtee otteluun kahden ottelun tappioputkessa. Se on kärsinyt kahden ja kolmen maalin tappiot EräViikingeille ja SPV:lle. Sitä ennen kaatui Koovee selvin lukemin.

LASB on pelannut kauden alussa suhteellisen tasaisesti, mutta usein pelit ovat kääntyneet jossain vaiheessa ottelua vastustajan hyväksi. Voittoja on plakkarissa vasta kolme. Ne ovat toki tulleet tärkeistä vastustajista, sillä joukkue on kaatanut häntäpään ryhmistä Karhut, Welhot ja Kooveen.

Oranssipaidat pyrkivät pelaamaan pallonhallinnan kautta kärsivällisesti. Se haluaa puolustaa hyvin niin ilman palloa kuin sen kanssa ja etsiä rauhassa tiloja murtautua. Alkukauden otteluissa tämä suunnitelma ei ole kuitenkaan vielä pitänyt sitä täyttä 60 minuuttia. Peleissä ryhmä on ajoittain sortunut kärsimättömyyteen, mikä on aiheuttanut sen, että kontrolli pelin virtauksen määrittelystä on joukkueen osalta hävinnyt.

OLS:n alkukausi on ollut synkeä. Ennen lauantain Nokian KrP -voittoa joukkue majaili sarjataulukon hännillä vain kolmen pisteen turvin. Pisteet olivat tulleet Welhoista napatusta jatkoaikavoitosta ja Kooveelle kärsitystä rankkaritappiosta. Nokialla oululaiset kuitenkin onnistuivat saalistamaan sen kuuluisan ison ryöstön, mistä on ammennettavissa varmasti itseluottamusta.

OLS on tuskaillut peleissään niin pallollisen pelin jatkumoiden kuin viisikkopuolustamisenkin kanssa. Paketti ei ole tahtonut millään pysyä kasassa kokonaisia otteluita ja sitä kautta pohjoisen poikia on rokotettu niin vastaiskuilla kuin järjestäytyneillä hyökkäyksillä.

Potentiaalia ryhmässä siitä huolimatta on ja hiljalleen nuorimmatkin ovat alkaneet päästä kunnolla liigavauhtiin mukaan. Kokonaisuudessaan oululaisryhmä on varsin nuori, lukuunottamatta kolmoskentän konkareita. Keski-ikä ei toki korkea ole LASB:n ryhmässäkään.

LASB on ennakkosuosikki, mutta eilisen otteet puoltavat OLS:lle yllätysmahdollisuuksia. Oletettavissa on joka tapauksessa tiukka kamppailu sarjapisteistä.

Kuumat ja kylmät:
LASB:n Rasmus Kainulainen on ollut kovassa iskussa tehtyään 15 pistettä 10 otteluun. Plusmiinus-tilastoa johtaa puolestaan niin ikään mukavasti pisteitä alkukaudella nakutellut Joonatan Surakka. Perttu Koljonen on tehnyt yli pisteen per ottelu, mutta miinuslukema näyttää kuutta pakkasella. Vielä suuremmat miinukset ovat keränneet Matti Korhonen, Aki Syrjälä ja Vili Näveri.

OLS:n ensimmäistä kolmen pisteen voittoa petasivat lauantaina Eetu Ijäs ja Anssi Välitalo kumpikin tehoin 2+1. Valtteri Parviainen syötti kolme osumaa ja on muutenkin joukkueensa toiseksi paras pistemies suhteellisen hyvin aloittaneen Tuukka Kiviojan kanssa. Kokeneilla Ville Turulalla, Petteri Kääriäisellä, Petri Rantalalla ja Petri Niemelällä on ollut vaikeaa. Pisteitä ei ole juuri tullut ja teholukema näyttää kaikilla mainituilla -10 tai enemmän.

Yhteinen historia:
LASB nousi Salibandyliigaan kaudeksi 2016-17 ja joukkueet ovat sen jälkeen kohdanneet runkosarjassa neljästi. Kaudella 2016-17 OLS voitti kohtaamisista molemmat, mutta viime kaudella kumpikin voitti oman kotiottelunsa.

Taistelupari:
Julius Lehto, LASB – Eetu Ijäs, OLS

Molemmilta joukkueilta löytyy rutkasti nuoria pelaajia. LASB:n Julius Lehto ja OLS:n Eetu Ijäs ovat kumpikin läpimurtoaan havittelevia nuorukaisia, jotka ovat nousseet selkeään rooliin joukkueessaan.

Monipuoliset pelimiehet ovat joukkueidensa tulevaisuuden toivoja ja kummaltakin löytyy kykyä myös tuottaa pisteitä. Tasaisuus on asia, jota varmasti molemmat kaipaavat. Lehto on pakin paikalta tehnyt 10 peliin neljä tehopistettä, kun taas pelipaikkansakin puolesta todella monikäyttöinen Ijäs on niitä iskenyt yhdeksään peliin kuusi. On mielenkiintoista seurata kumpi nuorista herroista pystyy suoriutumaan sunnuntain tärkeässä ottelussa paremmin niin pisteiden kuin pelillisten esitysten valossa.

Kokoonpanot:
OLS:n huippuvahti Ville Mestari on edelleen sivussa loukkaantumisen vuoksi. Tuukka Haudanlampi ei pelannut Nokian KrP:tä vastaan. LASB:n puolella ei Pääkallo.fi:n mukaan merkittäviä poissaoloja ole.

Edelliset ottelut:
LASB
3.11. LASB-EräViikingit 3-5
28.10. LASB-SPV 4-7
27.10. LASB-Koovee 8-2

OLS
3.11. Nokian KrP-OLS 6-10
14.10. Indians-OLS 9-4
13.10. Classic-OLS 10-2

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
LASB on tällä kaudella tehnyt keskimäärin viisi ja päästänyt kuusi maalia per ottelu. OLS puolestaan on tehnyt vain neljä ja päästänyt seitsemän per kamppailu. Suurinumeroista hurlumheitä ei tiettävästi ole tulossa tässäkään ottelussa. LASB on ennakkosuosikki, mutta pelistä voi hyvinkin kehkeytyä niin sanottu maalin peli.

Maaliarvio: LASB 4,5,6 – OLS 3,4,5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.