VeikkausTV-ennakko: Seinäjoella vastakkain tulikuumia hyökkääjiä – SPV isännöi KrP:tä

Lauantain huippukamppailusta voidaan odottaa maalirikasta. Kuva: Juha Käenmäki

Lauantain huippukamppailusta voidaan odottaa maalirikasta. Kuva: Juha Käenmäki

Lauantaina VeikkausTV lähettää suorana Salibandyliigan kamppailun Seinäjoen urheilutalolta. Kello 17 käynnistyvässä ottelussa SPV saa vieraakseen Nokian KrP:n.

Lähtökohdat:
Lauantain ottelun isäntä Seinäjoen Peliveljet on ollut pirteässä lyönnissä koko alkukauden ajan. Pelitapaansa aktiivisempaan suuntaan muokannut joukkue on liigassa toisena, seitsemän pistettä perässä Classicia, jolle SPV hävisi viime viikolla.

11 ottelusta Peliveljet on kerännyt yhteensä yhdeksän voittoa. Pelitavan uudistumisesta kertoo myös maalisarake – SPV on iskenyt peräti 111 maalia mutta päästänyt samalla 70 osumaa. Sillä on eniten tehtyjä maaleja koko sarjassa. Seinäjokisten pelityyli on aiheuttanut harmaita hiuksia monille tällä kaudella. Toisaalta taas, kun peli ei olekaan kulkenut, on se näyttänyt ajoittain todella heikolta.

Kaikkein suurinta tehovastuuta on kantanut tulikuuma laitahyökkääjä Jari Hankkio, joka on iskenyt jo tehot 32+8=40. Hänen lisäkseen Sami Koski on naputtanut 27 (5+22) pojoa ja Joni-Arttu Sieppi 23 (16+7).

Viime kauden pronssijoukkue Nokian KrP kuului alkukauden suurimpiin pettymyksiin, mutta sittemmin peli-ilme on muuttunut. Vasta OLS onnistui katkaisemaan viiden ottelun mittaisen nokialaisten voittoputken. Viime kierroksella KrP palasi voittokantaan kaatamalla LASBin. Sarjasijoitus on ennen lauantain ottelua seitsemäs.

SPV:n tapaan myös KrP on tullut tunnetuksi vauhdikkaasta salibandysta – päävalmentaja Jarmo Härmä tykkää kutsua sitä näätärokiksi. Heikon alkukauden jälkeen joukkue on parantanut myös puolustuspelaamistaan, eikä omissa kolise enää aivan yhtä usein. Myös aiemmin sakannut maalivahtipeli on kokenut tasonnoston, ja Arvid Vonk on ollut hyvässä torjuntavireessä viime aikoina.

Täksi kaudeksi Classicista näätäpaitaan vaihtanut Joona Rantala on ollut erinomainen vahvistus. Nuori hyökkääjälupaus johtaa joukkueen pistepörssiä tehoilla 11+20=31. Perässä tulee pistelinko Henri Johansson, joka muuten saalistaa runkosarjassa 900 tehopisteen rajapyykkiä. Se odottelee seitsemän pinnan päässä.

Kuumat ja kylmät:
SPV:stä Hankkiota ei voi jättää mainitsematta. Niin hurjaa maalitykistä on viime kierroksilla saatu nähdä. Rantalan ja Johanssonin lisäksi KrP:stä maininnan arvoinen hyökkääjä on Mikko Laakso, joka on tällä tahdilla matkalla henkilökohtaiseen piste-ennätykseensä.

Viime kaudella 32 pistettä iskeneen Morics Kruminsin tehot ovat KrP-paidassa jääneet vielä toistaiseksi hieman piippuun, kun 11 ottelun jälkeen tilille on kertynyt pisteet 3+6=9.

Yhteinen historia:
Viime keväänä KrP lähetti SPV:n laulukuoroon puolivälierävaiheessa. Sen lisäksi nokialaiset ovat olleet vaikea vastus Peliveljille viime vuosina. Kahden viime kauden aikana SPV on runkosarjan neljästä kohtaamisesta onnistunut viemään vain yhden.

Taistelupari:
Joni-Arttu Sieppi, SPV – Mikko Laakso, Nokian KrP

Joukkueiden ykkösketjujen välillä käydään varmasti kova taistelu lauantaina, mutta huomiota kannattaa kiinnittää myös alempiin vitjoihin. Uransa tehokkainta kautta tällä hetkellä pelaava Sieppi luo vaarallisen paikan hyvin usein saadessaan pallon vastustajan puolustusalueella. Samaan kategoriaan kuuluu myös KrP:n nuori taitopelaaja Laakso, joka on esiintynyt erittäin pirteästi kakkos- ja kolmosketjussa.

Kokoonpanot:
Kummankaan joukkueen osalta ei ole tiedossa merkittäviä poissaoloja.

Edelliset ottelut:

SPV:
11.11. SPV–Classic 8–9
10.11. OLS–SPV 5–8
4.11. Koovee–SPV 7–15

Nokian KrP:
9.11. Nokian KrP–LASB 12–7
3.11. Nokian KrP–OLS 6–10
2.11. Indians–Nokian KrP 7–10

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Jos alkukauden ennusmerkit pitävät paikkansa, niin maaleja tullaan varmasti näkemään lauantaina Seinäjoella. Molemilta joukkueilta löytyy riittävästi tulivoimaa. Lisäksi kotiyleisö saa varmasti SPV:n hyökkäämään entistä hanakammin, mikä puolestaan avaa tiloja KrP:n vaarallisille vastaiskuille.

Maaliarvio: SPV 7,8,9 – Nokian KrP 6,7,8

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.