Liigat

VeikkausTV-ennakko: Siipirikkoinen Karhut vaikean tilanteen edessä Hämeenlinnassa

08.11.
2018
Liigat

Porin Karhujen maaliverkko on soinut ahkerasti syksyn aikana. Kuva: Kari Saha / UrheiluSuomi.com

Miesten Salibandyliiga jatkuu torstaina yhden ottelun merkeissä, kun Hämeenlinnan Steelers isännöi Porin Karhuja. Ottelu käynnistyy kello 18.30 ja se on katsottavissa suorana VeikkausTV:stä.

Lähtökohdat:
Illan kotijoukkue Steelers on jatkanut varsin tasaista suorittamista viime kierroksilla. TPS:stä otettu rankkarivoitto oli siltä iso ryöstö. Seuraavassa ja samalla viimeisimmässä ottelussaan se joutui kuitenkin toteamaan Westend Indiansin paremmakseen. Sarjasijoitus on tällä hetkellä yhdeksäs.

Lokakuussa pelatut ottelut olivatkin Steelersiltä suhteellisen vähämaalisia aikaisempiin verrattuna. Näyttääkin siltä, että hämeenlinnalaiset ovat saaneet puolustuspelaamista paremmin tasapainoon.

Samalla kuitenkin hyökkäyspäässä on ollut nähtävissä sama trendi kuin koko alkukauden. Tehot ovat hyvin vahvasti kovan ykkösketjun varassa. Steelersin alemmat ketjut pystyvät vain harvoin tuottamaan useampaa maalia otteluissa. Se onkin suurimpia uhkakuvia sille, miksi pudotuspelipaikka voi jäädä siltä saavuttamatta. Hurjassa vireessä pelannut ykkössentteri Nico Jonaeson oli jo Indiansia vastaan pelikiellossa, ja kyseisessä pelissä vastustajan verkko heilui vain kahdesti.

Liigan nousijajoukkue Karhut on ollut vaikeuksissa syksyn aikana, eikä 11 pelistä irronneet kuusi pistettä varmastikaan tyydytä. Porilaiset majailevat liigan viimeisinä tasapisteissä Kooveen kanssa.

Oman maalin varjelu on sakannut, ja rutinoituneet liigaryhmät ovat päässeet pöllyttämään Karhujen verkkoa. 94 päästettyä maalia 11 ottelussa on koko sarjan eniten, eikä sillä tahdilla voi odottaa pistetilin kertyvän jatkossakaan nykyistä enempää.

Viime kierroksella napattu rankkarivoitto oli varmasti helpottava henkisellä puolella, sillä sitä ennen tappioputki ehti venyä viiden ottelun mittaiseksi. Joukkueella on taitavia nuoria pelaajia, ykköstähti Benjamin Lepola taitaa maalinteon salat sen verran hyvin, että paremmalla puolustamisella Karhuilla on potentiaalia napata enemmänkin pisteitä loppukauden aikana.

Kuumat ja kylmät:
Steelersin ykköstorjujan paikan ominut Santtu Pohjonen on torjunnoillaan antanut mahdollisuuden joukkueelleen voittoon. Indiansia ja TPS:ää vastaan selän taakse meni yhteensä vain seitsemän maalia, ja torjuntoja tulee joka ilta yli 20.

Karhujen puolelta esiin sopii nostaa hyökkääjä Tomi Jerkun, joka on tällä hetkellä kolmen ottelun maaliputkessa. Lisäksi hän joukkueensa toiseksi paras pistemies tehoilla 6+6=12.

Yhteinen historia:
Joukkueet eivät ole kohdanneet toisiaan aiemmin liigatasolla.

Taistelupari:
Ville Lastikka, Steelers – Ville Salonen, Karhut

Pelkästään etunimien takia kyseisiä herroja ei valita tämän kerran taistelupariin. Indiansia vastaan Steelers siirsi huimia tehoja takoneen Ville Lastikan poikkeuksellisesti sentteriksi, kun tutkapari Nico Jonaeson oli pelikiellon vuosi sivussa. Tehoja tuli siltäkin paikalta, vaikka se ei ole hänelle kaikkein omin. Lisäksi on mielenkiintoista seurata, muuttuuko pelaaminen entistäkin vapautuneemmaksi nyt, kun paikka MM-kisajoukkueessa varmistui. Karhujen Ville Salonen kuuluu niin ikään joukkueensa tärkeimpiin pelaajiin ja on ykkössentteri. Pitkän uran Karhujen riveissä pelannut pelintekijä on nähnyt Porissa liiga- ja Divari-pelejä roppakaupalla ja tuo tärkeää kokemusta nousijan riveihin.

Kokoonpanot:
Steelersin ykkössentteri Nico Jonaeson on pelikiellon vuoksi vielä sivussa Karhut-ottelusta.

Karhuilla on kokoonpanohuolia enemmän, sillä sivussa ovat pistenikkari Benjamin Lepolan lisäksi puolustajat Kalle Santanen, Aapo Tamminen, Roni Tuomela ja Joonas Poutanen.

Edelliset ottelut:
Steelers
3.11. Steelers–Indians 2–6
25.10. Steelers–TPS 4–3 rl.
10.10. EräViikingit–Steelers 5–3

Karhut
4.11. Welhot–Karhut 5–6 rl.
2.11. Karhut–Happee 6–11
31.11. TPS–Karhut 10–3

Pääkallo.fi:n maaliveikkaus:
Viime kierroksen voitosta huolimatta Karhut on altavastaaja Steelersiä vastaan. Mahdollisuuksia laskevat varsinkin Lepolan, Tammisen ja Santasen poissaolot. Jonaesonin puuttuminen Steelersiltä ei ole heihin kolmeen verrattuna yhtä merkittävä lovi. On vaikea nähdä, että nykytrendillä Karhut saisi tilkittyä maaliaan hämeenlinnalaisia vastaan.

Maaliarvio:
Steelers 7,8,9 – Karhut 3,4,5

Ottelun löydät Veikkauksen Tulosvedosta ja Pitkävedosta.

Artikkeli on tehty yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen