Ylijohtavan Hornankattila Indiansin cup-suorituksesta: ”Pelaa miten pelaat, mutta häviä selkä suorassa”

Ylijohtava antoi puhtaat paperit Indiansin Suomen Cupin pelitaktiikalle, mutta ei innostunut kommenteista, joiden perusteella joukkue ei halunnut jatkoon cupissa. Kuva: Jarmo Koskela

Ylijohtava antoi puhtaat paperit Indiansin Suomen Cupin pelitaktiikalle, mutta ei innostunut kommenteista, joiden perusteella joukkue ei halunnut jatkoon cupissa. Kuva: Jarmo Koskela

Tämän viikon Ylijohtavan hornankattila ruotii eritoten miesten Suomen Cupin tapahtumia. Varsinkin sunnuntain ErVi-Indians -ottelun tapahtumat aiheuttivat hiukan jälkipyykkiä.

Asiantuntevana vastaajana toimii tälläkin viikolla Toni ”Ylijohtava” Lötjönen.

Ihan ensiksi: Montako lampaankankkua annetaan Indiansille sunnuntain cupin ottelun erikoisesta lähestymistavasta?

– Kolme leijonaa pelitavalle. Joukkuehan ei todellakaan hävinnyt siihen, että maalivahtia otettiin uunista vähän väliä. Oma lähestymiseni aiaan on, että aikuisten sarjoissa saa pelata juuri niin kuin haluaa, ja peluuttaa juuri sitä rosteria mitä haluaa.

– Pelin jälkeen sitten leijonien vaatteista paljastui kolme lammasta, kun somessa ilmoitetaan (Indiansin huoltajan twiitti poistettiin sittemmin), ettei cupista haluttu edes jatkoon. Pelaa miten pelaat, mutta häviä selkä suorassa.

Oletko itse sitä mieltä, että ErVin olisi ollut tyylikkäämpää suostua perjantain tuplapeliin?

– Ei hitossa. ErVi halusi kotipelin jonka sai vielä vietyä Mosalle. Olen aina pitänyt Mosahallia yhtenä hienoimmista pelipaikoista. Tiivis pieni halli, jossa yleisö tuntuu lähes hengittävän niskaan. Harmittavaa tosin oli, ettei seura saanut houkuteltua paikalle kuin vaivaiset 157 silmäparia.

Onko nyt kuitenkin sitten virhe, että liiga- ja divarijoukkueiden on pakko osallistua cupiin?

– Vajaa kaksi vuotta sitten kirjoitin eräälle Pääkallo-nimiselle salibandysivustolle kommentin Kiitos 1988-2017 – on aika haudata Suomen Cup. Pidin pakkoa silloin ja pidän edelleen huonona vaihtoehtona, ja otan suoran lainauksen itse itseltäni: ”Jos Suomen Cup olisi salibandyssa arvostettu kilpailu ei sitä tarvitsisi pakolla tuputtaa…”

– Ennen pakkoa huonoimmillaan mukana oli vain kahdeksan pääsarjajoukkuetta, mutta onko lopulta kaikkien pääsarjajoukkueiden mukana olo nostanut cupin arvostusta? Eipä juuri.

Cupissa on toki ollut tälläkin kaudella myös positiivisia juttuja. Miten kommentoit SB Paappojen ja Happee Steamersin etenemistä puolivälieriin?

– Tämä alasarjaseurojen cup-romantiikka lienee ainoa joka cupia tällä hetkellä kannattelee. Toivottavasti puolivälieristä tulisi jo joitain nettilähetyksiä, jolloin cup voisi saada näkyvyyttäkin hieman. Näissäkin joukkueissa kirmaa pitkän linjan pääsarjajyriä, joiden nykykondis olisi kiva katsastaa.

Entä Hatsinan komeaa yleisömäärää (938) Classicia vastaan?

– Hieno yleisömäärä ja tähän pätee vähän samat sanat kuin edellisessä. SSV:ssä oli perinne, että cup on tärkeä kilpailu ja nämä vierailut pienille paikkakunnille olivat varsin mieleenpainuvia otteluita.

Mitä puolivälieräpareja toivoisit jäljellä olevista joukkueista?

Happee Steamers vs SB Paapat
TPS vs FBC Turku
SPV vs Happee
Classic vs ErVi

Mitäköhän miesten maajoukkueen lämpöleirille kuuluu? Ovatkohan Suomen ja Ruotsin joukkueet kohdanneet jo liukutaklausten merkeissä hotellin uima-altaalla?

– Katselin Forecan sääpalvelusta, että mukava 20 asteen lämpötila hellii siellä maajoukkuetähtiämme ja päävalmentaja Petteri Nykyn tilaama aurinko lataa poikien akkuja täyteen. Nyt vain odotellaan kieli pitkänä tietoa siitä, onko Nykky laittanut pojat lukemaan jälleen Lokki Joonatania altaan reunalla, ja kuka voittaa joukkueen sisäisen golf-kisan.

Montako tähteä Suomen intohimoisin Yö-fani antaa Suomen MM-kisabiisille?

– Valitan. Ei kyllä monta tähteä irtoa. Köyhän miehen tai solistin mukaan jos mennään, niin köyhän naisen Nightwish, mikä ei meikäläiseen iske yhtään. Kisabiiseissä harvemmin kuoriutuu mitään helmiä, mutta tästä ei edes kertosäe iskostunut takaraivoon. Sinfoninen hevimetalli silti aika varma valinta Suomen kamaralla, eli ehkä tälle omat fanianssit ja –annelit löytyy.

Ville Lastikka ja tehtaan takuu sunnuntain huipputärkeässä pelissä. Ei tässä tosiaan mitään kysymystä edes tarvita, mutta sano nyt jotain.

– Kauden tärkein peli molemmille joukkueille ja Hornankattilan kestotilaaja kaivaa koulurepustaan hatun. Ei tässä tosiaan tarvitse enempää edes sanoa.

Vielä näistä kestotilaajista. Luit varmaan Joonatan Lindholmin haastattelun viime perjantailta? Mitä mieltä olit ”Ollin” terveisistä?

– Totta kai. Luen Pääkallon kaikki jutut. Twiittasin vähän ennen kauden alkua, että Joonatan Lindholm tulee tällä kaudella yllättämään monet. En ollut nähnyt hänen pelejään, mutta nivusissani oli kutina, että kaverin sukunimi on enne.

– Tullut pidemmän tien huipulle ja pelannut B-junnuissa vielä kakkosnipussa. Varmasti näistäkin asioista johtuen matkalla on tarttunut tarvittavaa nöyryyttä ja työmoraalia. Kommenteista päätellen fiksu ja hauska nuori mies. Ei tietenkään yhtä hauska kuin se oikea Olli.

Mitäs me perataan tämän viikon KalloCastissa?

– Miten olisi Yön uraa ja alkukauden topit ja flopit.

Voin ennakkoon luvata, että ensiksi mainittua ei tule tapahtumaan.