Yllätys Suomen Cupissa: kakkosdivarijoukkue lähetti NST:n laulukuoroon

Lappeenrannan NST sai kokea yllättävän Cup-tappion Jyväskylässä. Arkistokuva: Markku Taurama

Keskiviikkona Happee Steamers järjesti ison yllätyksen pudottamalla Divari-joukkue Lappeenrannan NST:n Suomen Cupista. Kakkosdivariryhmä voitti tiukan väännön 4–3.

Happee Steamers pääsi avauserässä kahden maalin karkumatkalle, kun Mikael Määttä ja Jussi Toivonen kurittivat vieraita. Konsta Suomalainen vastasi NST:n kavennuksesta toisessa erässä, ja
kolmanteen erään lähdettiin jännittävästä 2–1-tilanteesta.

Ottelu näytti jo kääntyvän lappeenrantalaisille, kun Ere Laitimo ja Joona Vänttinen veivät NST:n johtoon. Sinnikäs jyväskyläläisjoukkue ei kuitenkaan taipunut näin helpolla. Nuorten maailmanmestaruutta 2015 juhlimassa ollut Eino Heinonen tasoitti pelin kellon pysähtyessä aikaan 50.00.

Yllätyksen varmistaneen voittomaalin iski Happee Steamersin puolustaja Ville Sepponen, kun päätöserää oli jäljellä enää vajaa viisi minuuttia.

NST käytti aikalisänsä ja haki tasoitusta ilman maalivahtia, mutta isännät pitivät maalin puhtaana päätössummerin soittoon asti.

Happee Steamersin tie Suomen Cupissa jatkuu puolivälieriin, jossa se kohtaa paikallisvastustaja O2-Jyväskylän.

Divarin kärjessä oleva FBC Turku jatkoi voittoputkeaan jo kuuden ottelun mittaiseksi. Keskiviikkona turkulaisten jalkoihin jäi helsinkiläisvierailija M-Team maalein 7–6 jatkoajan jälkeen.

M-Team nousi huimalla tavalla tasoihin, iskemällä viimeisellä minuutilla kaksi maalia ilman maalivahtia. Janne Makkonen kavensi ensin 6–5:een ajassa 59.48. Anssi Tikkanen laukoi tasoitusmaalin vain kolme sekuntia ennen täyttä aikaa.

Jatkoaika ehti vanheta vain 46 sekuntia ennen kuin FBC Turku ratkaisi pelin. Juuso Forsman iski voittomaalin Miikka Sokan syötöstä.

Ottelun kovin pistemies oli turkulaishyökkääjä Jani Hyytiäinen tehoin 2+2. M-Team jatkaa Divarissa seitsemäntenä.