Blomqvist maalasi neljästi ja nousi ratkaisijaksi Järven juhlapelissä – katso perjantain salibandytulokset

Kurt Westerlund (vas.) ja Mikael Järvi olivat äänessä ennen ottelua. Kuva: Jarmo Koskela

EräViikingit ja Esport Oilers kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan paikallispelissä Vantaan Energia Areenalla. EräViikingit voitti kamppailun maalein 6-5.

Ottelu käynnistyi Mikael ”Mikke” Järven pelinumeron 82 jäädyttämiseen liittyvillä juhlallisuuksilla. Järven paita nousi hallin kattoon ja sekä Järvi että legendaarinen manageri Kurt ”Kurre” Westerlund pitivät puheet ennen paidan nostoa.

Ennen pelin ensimmäistä kymppiä Heikki Iiskola, ja komeasti pallon verkkoon ohjannut Casper Pfitzner veivät Oilersin 2-0-johtoon. Ensimmäisessä erässä ei nähty lisämaaleja, ja kaksikymppinen oli kaikkinensa varsin tasainen.

Oilers aloitti toisen erän muutaman minuutin painostusjaksolla ja ajassa 23.17 Justus Kainulainen latasi Oilersin 3-0-johtoon. ErVi sai tappioasemasta puhtia ja iski kahdesti nopealla vastaiskulla. Otto Blomqvistin ja Markus Salmen maaleilla oli eroa vain 33 sekuntia ja pelikellon näyttäessä 25.13 tilanne oli 3-2 vieraiden hyväksi.

Maalisuman jälkeen peli rauhoittui ja tasoittui. Noin neljä minuuttia ennen erätaukoa Blomqvistin ottelun toinen osuma toi kotijoukkueen tasoihin. Kainulaisen toinen maali erän viimeisellä minuuteilla varmisti Oilersin taukojohdon.

Oilers aloitti kolmannenkin erän vahvemmin, mutta ErVi iski tasoihin vastaiskusta. Blomqvistin hattutemppu tuli täyteen ajassa 42.45 ja peli oli 4-4. Blomqvistin kova vire ei ottanut laantuakseen, sillä nuorukainen punnersi ottelun neljännellään ErVin 5-4-johtoon.

ErVin kolmosviisikko oli hyvässä iskussa perjantaina. Kuva: Jarmo Koskela

Salmen ottelun toinen maali lisäsi ErVin johtoa viimeisen kympin alussa. Oilers käytti aikalisänsä viimeisillä minuuteilla ja pyrki tasoihin ilman maalivahtia. Kun peliaikaa oli jäljellä 27 sekuntia, niin Sylvester Raikamo toi vieraat vielä maalin päähän, mutta ErVi piti lopulta johtonsa loppuvihellykseen asti.

ErVin tehomiehet löytyivät kolmosviisikosta. Blomqvist maalasi neljästi ja Eero Nuutinen syötti kolme maalia. Blomqvistin kohdalla on hyvä mainita, että hänen ensimmäiset 15 liigaotteluaan ennen perjantaina olivat tuottaneet tehopisteet 3+5. Ottelua seurasi paikan päällä yhteensä 1252 katsojaa.

Erville voitto oli neljäs putkeen ja joukkue on neljäntenä sarjataulukossa. Tappio taasen katkaisi Oilersin neljän pelin voittoputken, ja espoolaisryhmä on liigan kuudentena.