Liigat

Classic ja SB-Pro mukana supistetussa Champions Cupissa tammikuun alussa

28.12.
2018
Liigat

SB-Pro pelaa Champions Cupissa tammikuun alussa. Kuva: Juhani Järvenpää

Suomen mestarit SB-Pro naisissa ja Classic miehissä taistelevat vuoden aluksi Gävlessä maailman parhaan seurajoukkueen tittelistä. Champions Cup mitellään 3. – 4. tammikuuta Ruotsin Gävlessä uudella supistetulla formaatilla.

Nyt mukana on vain naisten sekä miesten maarankingin mukaiset neljä parasta joukkuetta, jotka pelaavat torstaina välierät ja perjantaina loppuotelut.

Naisten välierissä Suomen mestari SB-Pro kohtaa Tshekin Vitkovicen, ja toisena parina on Ruotsin IKSU vastaan Sveitsin Piranha Chur.

Miesten semifinaaleissa Classic kohtaa Sveitsin mestari Floorball Könizin ja Ruotsin Storvreta saa vastaansa Tshekin Florbal MB:n.

Suomalaisedustus on vahva muissakin kuin meikäläisissä joukkueissa, kun Veera Kauppi ja Oona Kauppi ovat tehneet syksyllä IKSUn riveissä selvää jälkeä ja Sanni Nieminen edustaa Piranha Churia. Miehissä löytyvät Jyri Korsmanin valmentaman Könizin pelaajistosta suomalaiset Jonne Junkkarinen ja Tuomas Iiskola.

Myös suomalaiset erotuomarit ovat Champions Cupissa vahvasti edustettuina, kun Timo Järvi sekä Pertti Kirsilä viheltävät naisten ja Henri Heinola sekä Manu Marttinen miesten otteluissa.

Champions Cup siirtyi täksi kaudeksi lokakuusta kevättalven puolelle, mikä tarkoittaa, ettei turnausta pelattu kalenterivuonna 2018 lainkaan. Edellinen Champions Cup miteltiin täysien katsomoiden edessä syksyllä 2017 Seinäjoella.

Miehissä ovat maailman parhaan seurajoukkueen tittelin kyenneet nappaamaan HIFK (2000-2001) sekä SSV (2009-2010 sekä 2011-201) ja naisissa Tapanilan Erä III (1999-2000) sekä Classic (2003-2004).

Turnaussivulle

Teksti: Salibandyliitto

Pääkallo.fi
Pääkallo.fi