Classic voittoon Jyväskylän suurimaalisessa trillerissä – ei yhtäkään varsinaisen peliajan tappiota vuonna 2018

Sami Johansson osui neljästi Happeen verkkoon. Kuva: Esa Takalo

Jyväskylän Happee ja Tampereen Classic kohtasivat perjantaina miesten Salibandyliigan ottelussa Jyväskylän Monitoimitalolla. Classic voitti viihdyttävän ja tasaisen ottelun maalein 10-9.

Peliä oli pelattu 9.02, kun Nico Salo pelasi loistopaikan Sami Johanssonille, joka naulasi vieraat 1-0-johtoon. Pari minuuttia myöhemmin Aaro Helin pääsi läpiajoon, jonka paluupallosta Classic-nuorukainen viimeisteli tamperelaiset 2-0-johtoon.

Ajassa 12.17 kotijoukkue sai maalihanat auki. Happee katkaisi Classicin vastaiskun keskialueella ja Joel Lahti pelasi Petri Kaukolle tyhjän maalin, josta mies iski pallon nuottaan. Erän viimeisellä minuutilla Johansson-Salo -tutkapari toimi jälleen ja ensiksi mainittu latasi Classicin kolmannen osuman vahvalla rannelaukauksella. Avauserä oli varsin tapahtumarikas, ja toiseen erään lähdettiin lukemista 3-1.

Toisessa erässä molemmat joukkueet saivat hanansa hyvin auki. Ottelua oli pelattu 34.51, kun Happeen Lahti tasoitti tilanteeksi 4-4. Tuon maalin jälkeen Classic päätti käyttää aikalisänsä ja piristysruiske toimi. Erän viimeisten minuuttien aikana Albert Koskinen maalasi rankkarista ja Johansson viimeisteli hattutemppunsa siirretyn rangaistuksen aikana, joten kolmanteen erään mentäessä tilanne oli 6-4 vieraiden hyväksi.

Kolmatta erää oli pelattu 4.51, kun Tommi Taimiston loistava laukaus upposi Lassi Torisevan vartioiman maalin yläkulmaan. Kotijoukkueen harmiksi Oskari Heikkilä pääsi viimeistelemään vastaiskusta vieraiden seitsemännen pari minuuttia myöhemmin. Ajassa 47.42 Johanssonin ovelahko rystylaukaus pienestä kulmasta löysi tiensä Happee-maaliin.

Hulinaminuutit jatkuivat, kun vain 13 sekuntia edellisen osuman jälkeen Vili Liponen ohjasi Mika Kohosen laukauksen maaliin ja tilanne oli 8-6. Classic vastasi jälleen seuraavasta osumasta viimeisen kympin alussa, mutta ajassa 53.26 peli oli 9-8 vieraille. Helinin iskiessä 10-8-maalin ajassa 57.13 Happeekin käytti oman aikalisänsä.

Ajassa 59.39 Paul Kotilainen naulasi kavennusosuman ilman maalivahtia Peter Kotilaisen esityöstä. Classic piti kuitenkin johtonsa loppuun saakka.

Ottelua seurasi paikan päällä täysi tupa ja yleisömääräksi ilmoitettiin 999 katsojaa. Kentällä nähtiin yhteensä 11 maailmanmestaria, joista yhdeksän edusti Classicia ja kaksi Happeeta. Krister Savonen oli poissa Classicin kokoonpanosta todennäköisesti Suomen Cupin puolivälierässä saamansa nilkkavamman vuoksi.

Ottelun hahmo oli neljästi maalannut Classicin Johansson. Happeen puolelta Peter Kotilainen onnistui pistein 1+2. Classic jatkaa sarjan kärjessä ja kärsi syyskaudella ainoastaan yhden jatkoaikatappion Nokian KrP:ta vastaan.

Se tarkoittaa sitä, että joukkue ei hävinnyt vuonna 2018 yhtäkään minkään suomalaiskilpailun (Suomen Cup ja pudotuspelit mukaan lukien) peliä varsinaisella peliajalla, ja edellinen varsinaisen peliajan tappio tuli pudotuspeliottelussa 15.3. 2017 Indiansia vastaan. Runkosarjassa se kärsi edellisen varsinaisen peliajan tappion 12.2. 2017 SPV:tä vastaan. Kaksi viime kautta Salibandyliigassa on ollut uusi pistelaskusysteemi, joten joukkue on toistaiseksi kerännyt sen myötä jokaisesta ottelusta vähintään pisteen.

Classicille tulee pieni tauko Salibandyliigan suhteen, sillä se pelaa 3.-4.1. 2019 Champions Cupissa Ruotsissa. Happee on kuudentena sarjataulukossa ja kohtaa vielä sunnuntaina EräViikingit kotikentällään.