Elite-seurat valittu MAAJOUKKUETIE FBA -ohjelmaan – yhteistyöseurojen haku nyt auki

Suomen U16-maajoukkueryhmä ja valikoidut 2002 syntyneet haastajat harjoittelivat Eerikkilässä marraskuussa. Kuva: Salibandyliitto

Suomen U16-maajoukkueryhmä ja valikoidut 2002 syntyneet haastajat harjoittelivat Eerikkilässä marraskuussa. Kuva: Salibandyliitto

Salibandyliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ovat valinneet ensimmäiset neljä seuraa MAAJOUKKUETIE FBA -pelaajakehityskonseptin Elite-ohjelmaan, joka starttaa 1.1.2019.

Suomen Salibandyliitto ja Eerikkilä Sport & Outdoor Resort ovat valinneet ensimmäiset neljä seuraa MAAJOUKKUETIE FBA -pelaajakehityskonseptin Elite-ohjelmaan, joka starttaa 1.1.2019. Ensimmäinen Elite-kausi jatkuu 30.4.2021 asti.

Mukaan valittiin:
– EräViikingit Helsingistä
– TPS Turusta
– Esport Oilers Espoosta
– Classic Tampereelta

Jokaisesta Elite-yhteistyöseurasta toimintaan osallistuvat kaikki MAAJOUKKUE FBA -ikäluokat, eli pojissa D2-junioreista B-junioreihin asti. Ensimmäisessä Elite-ohjelmassa on mukana ainoastaan poikien joukkueet. Tyttöjen tilanteesta keskustellaan erikseen. Toimintaa on mahdollisuus laajentaa ensimmäisen Elite-sopimuskauden jälkeen.

Valmennuspäälliköillä tärkeä rooli

Pelaajien lisäksi Elite-yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköillä on korostuneen suuri rooli. Salibandyliitto ja Eerikkilä investoivat valmennuspäälliköiden työaikaan ja saavat vastineeksi MAAJOUKKUE FBA -toiminnan kehittämisen kannalta elintärkeää dataa joukkueiden arjesta, harjoittelusta ja kehityksestä. Tarkoitus on saada seurat tekemään MAAJOUKKUE FBA -toiminnan kannalta tärkeiksi todettuja valmennuspäälliköiden työtehtäviä, jotka nostavat seurojen valmennustoiminnan laatua.

– Suomalainen salibandy etenee strategiansa mukaisesti kohti tavoitteitaan. Haluamme olla vuonna 2028 maailman paras salibandymaa kaikilla mittareilla. Siihen tarvitaan ennen kaikkea niitä tämän hetken junioripelaajia ja heidän valmentajiaan. Elite-ohjelma on erinomainen lisä jo aiemmin tehtyyn MAAJOUKKUE FBA -työhön”, Salibandyliiton huippu-urheilujohtaja Jarkko Rantala sanoo.

– Aloittamamme yhteistyön tarkoituksena on tuottaa muillekin seuroille toimintamalleja ja -tapoja. Elite-yhteistyössä seurojen valmennuspäälliköillä onkin erittäin merkittävä rooli valmennustoiminnan johtamisessa ja seuran valmennuslinjan kehittämisessä sekä sen jalkauttamisessa ja erityisesti laadun nostamisessa päivittäisvalmennuksessa koko Suomessa”, FBA:n valmennuspäällikkö Miikka Lamu kertoo.

Haku MAAJOUKKUETIE FBA -yhteistyöseuraksi nyt auki

MAAJOUKKUETIE FBA -yhteistyöseuraksi on aikaa hakea tammikuun loppuun saakka.

MAAJOUKKUETIE FBA -toiminta käynnistyi keväällä 2017. Toiminnan tavoite on selkeyttää suomalaisen salibandyn pelaajakehityksen rooleja. Näin tuetaan pelaajakehityksen tärkeintä yksikköä, seuraa ja siellä tehtävää valmennusta.

Mistä yhteistyöseuratoiminnassa on kyse?

MAAJOUKKUETIE FBA -toiminta on suunnattu tavoitteellisessa kilpaurheilussa toimiville D-, C- ja B- juniori-ikäisille pelaajille, joukkueille ja seuroille. Yhteistyöseuratoimintaan voi hakeutua kaikilla toiminnassa olevilla ikäluokilla tai yksittäisillä ikäluokilla. Lisäksi parhaat yksilöt valikoituvat MAAJOUKKUETIE FBA -toimintaan United-joukkueiden kautta. United-joukkueet muodostetaan ikäluokkien parhaista yksilöistä, joiden seurajoukkueet eivät ole toiminnassa mukana. Tämän kokonaisuuden kautta toiminnassa ovat mukana valtakuntamme parhaat seurat ja yksilöt.

MAAJOUKKUETIE FBA -toiminnan tavoite on kehittää suomalainen pelaajien kehittämisen malli maailman parhaaksi. Avainasiana uudistetussa pelaajakehitysjärjestelmässä on maajoukkue- ja maajoukkuetievalmentajien yhteistyö seuravalmennuksen ja valmennuspäälliköiden kanssa.

Aikataulut:

Hakulomake tulee lähettää täytettynä torstaihin 31.1.2019 klo 24:00 mennessä sähköpostilla osoitteeseen: miikka.lamu at salibandy.fi

Seurat valitaan MAAJOUKKUETIE FBA toimintaan 15.2.2019 mennessä ajalle 4/2019 – 3/2021. Suomen Salibandyliitto ja Eerikkilän Urheiluopiston valmennuskeskus / Floorball Academy tekevät valinnat valintakriteereihin perustuvan arvioinnin pohjalta.

Linkit:
Hakuohje yhteistyöseuraksi
Hakulomake (linkki Salibandyliiton sivuille)

Lisätiedot:
Valmennuspäällikkö: Miikka Lamu
puh. 0400 529 026
miikka.lamu at floorball.fi

Teksti: Salibandyliiton tiedotteet