Espoon derby ratkesi vasta rankkarikisassa – Indians katkaisi viiden pelin tappioputkensa

Indians katkaisi tappioputkensa kotikentällään Espoon derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Indians ja Oilers mittelivät perjantaina Espoon herruudesta Otahallissa. Indians voitti kamppailun rankkarikisan jälkeen maalein 7-6.

Avauserässä Indians oli parhaimmillaan 3-1-johdossa, mutta erätauolle mentiin tilanteessa 3-2. Toisen erän alussa Oilers osui kahteen otteeseen ja otti ensi kerran kamppailun johtoaseman. Sylvester Raikamo iski erässä vielä kertaalleen, joten Oilers pääsi kolmanteen erään 5-3-johtoasemassa.

Kolmanteen erään Indians tuli hurjalla vimmalla. Aaro Astala, Miikka Kareinen ja Otto Lehkosuo osuivat ensimmäisen seitsemän minuutin aikana ja Indians palasi johtoasemaan. Ennen viimeistä kymppiä Oilers nappasi pallon Indians-puolustukselta ja Onni Piiparinen iski pelin tasoihin.

Molemmat hakivat ratkaisua loppuun saakka viimeisellä kympillä, mutta kumpikaan ei osunut, joten edessä oli jatkoaika. Jatkoaika oli varovaista peliä molemmilta joukkueilta ja edessä oli lopulta rankkarikisa. Indiansin Valtteri Kainulainen, Janne Jaanus, Lehkosuo ja Joonas Föhr onnistuivat rankkarikisassa, ja Indians vei kamppailun voiton.

Indiansin tehomies oli pisteet 1+2 naulannut Astala ja Oilersin Jesperi Lindfors onnistui samoin pistein. Paikan päällä oli kaikkiaan 778 katsojaa.

Voitto ja kaksi pistettä tulivat espoolaisille tarpeeseen, sillä joukkueella oli alla viiden pelin tappioputki. Voiton myötä Indians jatkaa yhdeksäntenä, mutta on kahden pisteen päässä pudotuspeliviivasta. Oilers sai pisteen ja nousi Happeen ohi viidenneksi.

Suomen Cupissa pelattiin perjantaina yksi ottelu. ErVi isännöi Happeeta Mosahallissa ja Happee haki vieraista selkeän 11-5-voiton.

Vieraiden paidassa kunnostautuivat eritoten Jami Manninen (3+2) ja Juuso Heikkinen (4+0). Happeen välierävastus on joku Happee Steamers (2. div.) tai FBC Turku (Div.).