Hautamäen kauden avausmaali johdatti TPS:n jatkoaikavoittoon Turussa

TPS kaatoi KrP:n torstain ainoassa liigapelissä. Kuva: Anssi Koskinen

TPS ja Nokian KrP mittasivat toisiaan torstaisessa miesten Salibandyliigan ottelussa Turussa. TPS voitti kamppailun jatkoajalla maalein 5-4. Ratkaisumaalin iski Jaakko Hautamäki ajassa 64.05.

Ottelun alku oli tasaista vääntöä. Avausosuman iski KrP:n Joona Rantala, joka harhautti ensin TPS-pelaajan keskialueella, ja hakeutui hyvään vetopaikkaan, josta hän ei erehtynyt. Ajassa 17.48 Valtteri Viitakoski pelattiin vapaaksi pitkällä syötöllä ja laituri laukoi tarkalla kudilla KrP:n 2-0-vierasjohtoon.

Ensimmäinen erä oli melko tasainen, mutta ainoastaan KrP onnistui maalinteossa avauserässä. Antti Kortetmaa tilkitsi vieraiden maalia varsin hyvin.

TPS painosti ottelun toisen erän alun, mutta KrP kesti takaiskuitta. TPS:lle avautui loistopaikka osua, kun Aleksi Peltola komennettiin jäähyaitioon. KrP:n Henri Johansson iski kuitenkin KrP:n kolmannen alivoimalla, kun kamppailua oli takana 27.32.

Kamppailun puolivälin rajapyykki oli jo rikottu, kun Eero Jalo veivaili maalin edustalta turkulaisten avausmaalin. Ajassa 36.40 Morics Krumins otti hölmön jäähyn ajanpeluusta ja kotijoukkue pääsi toisen kerran ylivoimalle. KrP kesti toisenkin alivoimansa varsin mallikkaasti ilman takaiskuja. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 3-1, ja siitä KrP:n kävi kiittäminen eritoten hyvin torjunutta Kortetmaata.

Kolmoserän alkuminuuteilla myös KrP sai sauman ylivoimalla, kun Mikko Hautaniemi nappasi kaksiminuuttisen. Jäähyn jälkeen Hautaniemi tavoitti pitkän pallon KrP-päädyssä ja pelasi sen nopeasti Janne Nurmiselle, joka iski TPS:n maalin päähän.

Pari minuuttia myöhemmin Ville Laine ohjasi kotijoukkueen tasoihin Teemu Aaltosen tarjoilusta. TPS jatkoi hyviä otteitaan ja ajassa 54.07 Laineen toinen perättäinen maali vei kotijoukkueen ensi kertaa johtoon. Pelikellon näyttäessä 57.27 KrP käytti aikalisän ja lähti pelaamaan ilman maalivahtia. Viitakosken illan toinen osuma toi vieraat tasoihin 16 sekuntia myöhemmin.

Varsinaisella peliajalla ei nähty lisämaaleja, joten tilanteessa 4-4 mentiin jatkoajalle. TPS oli varsinkin varsinkin hallitsevampi osapuoli. Jatkoaikaa ehdittiin pelata varsin varovaisissa merkeissä hiukan yli neljä minuuttia, kun Hautamäki pääsi iskemään kauden avausmaalinsa Jalon syötöstä.

Ottelun tehopelaaja oli KrP:n Rantala, joka naulasi pisteet 1+2. kamppailua seurasi paikan päällä kaikkiaan 813 katsojaa.

TPS sai voitosta kaksi pistettä ja jatkaa sarjataulukon kolmannella sijalla. KrP saalisti yhden pisteen ja jatkaa seitsemännellä sijalla sarjataulukossa. Molemmat joukkueet pelaavat liigaottelun vielä ennen vuoden vaihtumista.