Hoikkanen taiteili komean jatkoaikaratkaisun SPV:n juhlapelissä – katso lauantain salibandytulokset

Janne Hoikkanen (oikea nyrkki) tehtaili komean jatkoaikaratkaisun Seinäjoella. Kuva: Anssi Koskinen

SPV ja TPS kohtasivat lauantaina miesten Salibandyliigan runkosarjan ja Suomen Cupin puolivälieräottelussa Seinäjoki Areenassa. Tiukka kamppailu ratkesi vasta jatkoajalla maalein 8-7 TPS:n hyväksi, ja turkulaisryhmä eteni voitolla Suomen Cupin välieriin.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Avausmaalin iski TPS ajassa 11.19, kun Mikko Hautaniemi latasi vieraat johtoon. Kaksi minuuttia ennen erätaukoa TPS pääsi vastahyökkäykseen ja Hautaniemi laukoi pallon toistamiseen Eero Kososen vartioimaan maaliin. Puoli minuuttia myöhemmin Janne Autio kavensi maalin edustalta.

Erätaukoa ennen nähtiin vielä kaksi maalia, kun ensin Miko Kailialan laukaus upposi helpohkosti kotijoukkueen maalipuiden väliin. Vain 13 sekuntia myöhemmin Hautaniemi viimeisteli hattutemppunsa vapaalyönnistä. Kaiken kaikkiaan aikavälillä 18.02-18.58 iskettiin neljä osumaa ja erätauolle mentiin lukemissa 4-1. TPS vei ensimmäistä erää paremman puolustuspelinsä ansiosta.

SPV kavensi ajassa 28.25 Joni-Arttu Siepin toimesta, joka laukoi pallon tarkasti maaliin kulmalyöntitilanteesta. Vain 37 sekuntia myöhemmin Jyrki Holopainen pelasi sisäänlyönnistä pallon puoleen kenttään Petri Hakoselle, jonka kuti pomppi hieman onnekkaastikin vieraiden maaliin ja tilanne oli 4-3 turkulaisten hyväksi.

Pari minuuttia myöhemmin Eero Jalo iski vieraiden viidennen osuman. Hurlumhei jatkui, kun Tommi Hakala linkosi pallon komeasti verkkoon melko pienestä kulmasta. TPS:n Janne Nurminen ja SPV:n Sieppi maalasivat vielä erässä, joten kolmoserään lähdettiin lukemissa 6-5. Toinen erä oli ensimmäistä avoimpaa peliä ja se näkyi myös maalien muodossa molemmissa päädyissä.

Kolmoserän avausosuman viimeisteli kotijoukkueen Konsta Haukkala, joten peli oli tasan. TPS:n seitsemäs osuma syntyi, kun Janne Hoikkanen otti pallon taitavasti haltuun keskialueella ja jatkoi sen ovelasti Kailialalle, joka pelasi tyhjän maalin Jalolle. Kymmenen sekuntia ennen viimeistä kymppiä Harri Karjala laukoi pelin tilanteeksi 7-7.

Molemmat joukkueet hakivat ratkaisuosumaa aivan loppuun saakka ja varsinkin SPV saa kiitellä Kososta muutamista loistotorjunnoista. Lisämaaleja ei nähty ja edessä oli jatkoaika.

Jatkoaikaa oli 3.21, kun Hoikkanen esitti erittäin komean soolon ja ohitti Kososen kiertämällä kotijoukkueen maalin. Kamppailun pisteonnistujia olivat kotijoukkueen Sieppi (2+2) sekä TPS:n Hautaniemi (3+0), Jalo (2+1), Kailiala (1+2) ja Lauri Stenfors (0+3). SPV:n 25-vuotisjuhlaottelua seurasi paikan päällä kaikkiaan 1818 silmäparia.

TPS keräsi toisesta perättäisestä jatkoaikavoitostaan kaksi pistettä ja SPV yhden. Tulos tarkoittaa sitä, että joukkueet ovat tasapisteissä, mutta SPV piti sarjataulukon kakkostilansa paremman maalieron turvin. TPS jatkaa taivaltaan myös Suomen Cupissa, jonka välierissä se kohtaa Classicin.

Lauantain salibandyottelut:
SPV-TPS 7-8 ja. Ottelutilastot
Steelers-OLS 3-7 Ottelutilastot
Karhut-EräViikingit 8-9 rl. Ottelutilastot (Janne Hyvönen 0+5 ja Lauri Kapanen 4+0)