Konkarivahti nautti ennätysyleisön edessä pelaamisesta: ”Tämä menee top 3 -ottelukokemuksiin omalla uralla”

40-vuotias Jani Koski torjui kaksi ensimmäistä erää Classicia vastaan. Kuva: pääkallo.fi

SB Paapat (2. div.) ja Tampereen Classic kohtasivat lauantaina miesten Suomen Cupin puolivälieräpelissä Mustasaaren Botniahallissa. Ennakko-odotusten mukaisesti Classic eteni cupin välieriin voittamalla pelin loppuluvuin 11-1.

Botniahallille saapuessa oli selvä, että tapahtumasta on tulossa erityisen hieno. Jonoa oli mukavasti 40 minuuttia ennen pelin alkua ja osa Classicin pelaajista jakoi nimikirjoituksia innokkaimmille junioreille jo ennen oman alkulämpönsä alkua. Ottelun alla ja erätauoilla ei kenenkään aika käynyt pitkäksi, sillä show oli kokonaisvaltainen.

Itse pelistä voi todeta, että molemmat joukkueet olisivat toki voineet maalata maalin tai pari enemmänkin, mutta se ei ollut merkityksellisintä ottelussa. Tärkeintä oli komeasti järjestetty tapahtuma, joka veti paikalle lopulta Vaasan kaikkien aikojen ennätysyleisön 1214 katsojaa. Se rikkoi edellisen ennätyksen (665) kirkkaasti.

Ottelun hienoimmat hetket nähtiin viimeisellä vitosella. Ajassa 55.27 Paapat käytti aikalisänsä ja kävi kiittämässä paikallisyleisöä hyvästä kannustuksesta keskiympyrässä. Vierasjoukkueen Samu Kuitusella oli myös tilannetajua ja Classic käytti oman aikalisänsä 58.28 ja toimi samalla tavoin kuin kotijoukkue. Se osoitti suurta kunnioitusta vastustajaa, tapahtumaa ja kotiyleisöä kohtaan.

Ottelun jälkeen Classic-pelaajien nimikirjoitukset ja yhteiskuvat olivat haluttua tavaraa. Esimerkiksi maailmanmestarit Juha Kivilehto ja Jussi Piha viettivät kärsivällisesti aikaa nuorempien ja vähän vanhempienkin ihailijoiden parissa vielä parikymmentä minuuttia pelin jälkeen.

Konkarivahti arvosti tapahtuman oman uransa kärkikolmikkoon

SB Paappojen maalia vartioi kahden ensimmäisen erän ajan 40-vuotias Jani Koski. Koski kehui alkuun tapahtumaa vuolaasti.

– Aivan todella hieno tapahtumahan tämä oli. Paikan päällä 1214 katsojaa, niin se on ihan uskomatonta Vaasan kokoisessa kaupungissa, Koski hehkutti.

Itse pelistä Koskea harmitti varsinkin ensimmäinen erä.

– Hyvin saatiin porukka liikkeelle, mutta vähän harmittaa se ensimmäinen erä. Siinä tuli kaksi sellaista räkämaalia ja lirpsahdusta. Maksimissaan neljä maalia erässä meni omiin, että siihen voi olla jopa tyytyväinen.

Omaan esitykseen Koski ei ollut tyytyväinen ja harmitteli, että torjuntoja tuli suunnilleen yhtä paljon kuin maaleja. Toki Classic hieroi pallon kanssa melko hartaasti koko pelin ajan hakien parhaita mahdollisia maalipaikkoja. Kosken mukaan kakkosdivisioonassa tulee yleensä sellaiset 25-30 laukausta, joista suuri osa on helpohkoja torjuttavaksi.

Pelistä maalivahti totesi vielä, että kolmoserään joukkue olisi voinut iskeä vielä muutaman osuman, mikä oli pelitapahtumien suhteen realistista. Miehen mukaan 10-3 tai 10-4 olisi ollut hyvä tulos.

SPV:n paidassa 45 liigapeliä pelannut maalivahti nosti tapahtuman todella korkealle oman uran tapahtumien rankingissa.

– En olisi viime kesänä ikin uskonut, kun Laitalaisen Sami pyysi mukaan pelaamaan, että saisin vielä pelata tällaisia otteluita. Kyllä tämä menee top 3 -ottelukokemuksiin omalla uralla, Koski pohti.

Koski oli sanojensa mukaan noin viisi vuotta pelaamatta kovemmilla tasoillla. Hän pelasi kuitenkin 4.-5. divisioonassa kenttäpelaajana. Muutaman vuoden hän piti ihan totaalilepoa lajista.

Katsomot pullistelivat SB Paappojen ja Classicin välisessä kohtaamisessa lauantaina. Kuva: Ari Honkonen

Vaasalaiselle salibandylle piristysruiske – Paapat jatkaa vanhalla linjalla

SB Vaasa joutui jättämään Divarin sarjapaikkansa ja vastaavan kokoluokan tapahtumia on tuskin tulossa ihan lähiaikoina. Tapahtuman vaikutus paikalliseen lajikulttuuriin on Kosken mukaan toivottavasti positiivinen.

– Hirveä piristysruiskehan tämä on, kun Vaasassa salibandyn suhteen on ollut viime aikoina mollivoittoisia uutisia. Toivottavasti tämä on sellainen positiivinen pyrähdys ja antaa tsemppiä paikalliselle lajiväelle.

Paapat aikovat palata tulevalla viikolla normaaliin päiväjärjestykseen, jos iso peli nyt muutenkaan niitä mitenkään muokkasi.

– Paappojen pelikulttuuria ja tapoja tämä ei muuta miksikään. Samalla tavalla me menemme tiistaina pelaamaan ja saunotaan treenien jälkeen, Koski vakuutti.

Veräjänvartija halusi jakaa lopuksi vielä erityiskiitoksen Classicille, joka oli mukana tapahtuman markkinoinnissa ja lähti täysillä mukaan otteluun, vaikka lähtökohtaisesti itse peli ei ollut joukkueelle kaikkein kovimmasta päästä.

Classicin välierävastus selviää joulukuun lopussa, kun SPV ja TPS kohtaavat tuplapanoksella pelattavassa ottelussa.