Kooste: Kotijoukkueen rankkarit rautaa – Indiansille Espoon herruus

Mikko Alakare rikkoi merkittävän merkkipaalun Espoon derbyssä. Kuva: Juhani Järvenpää

Westend Indians ja Esport Oilers kohtasivat perjantaina Espoon derbyssä. Indians katkaisi viiden pelin tappioputken voittamalla pelin rankkarikisan jälkeen maalein 7-6.

Derbyn hengessä peli oli tasainen ja molemmat käväisivät parin maalin johtoasemassa. Indians johti peliä avauserän jälkeen 3-2, mutta kolmenteen erään mentäessä Oilers oli 5-3-johtoasemassa. Indians iski kolmesti kolmannen erän alussa, mutta Oilers iski vielä tasoihin.

Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten rankkarikisa ratkaisi. Indiansin Valtteri Kainulainen, Janne Jaanus, Joonas Föhr ja Otto Lehkosuo onnistuivat maalinteossa. Oilersilta ainoastaan Sylvester Raikamo osui, joten kotijoukkue keräsi kaksi pistettä ottelusta.

Indiansin tehomiehenä kunnostautui Aaro Astala (1+2) ja samaan tehomäärään ylsi vieraiden Jesperi Lindfors (1+2). Ottelussa rikottiin myös yksi merkittävä rajapyykki, kun Mikko Alakare sai 400 liigaottelua täyteen erotuomarina. Alakare on Salibandyliigan kaikkien aikojen kokenein erotuomari.

Kaksi pistettä tarkoitti sitä, että Indians nousi kahden pisteen päähän pudotuspeliviivasta. Oilers nousi pisteen avulla Happeen ohi sarjataulukon viidenneksi.