Kooste: Suomi taipui päätöserässä – Ruotsin kavennusosuma tarkistettiin videolta

Johan Samuelsson iski Ruotsin avausosuman. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto.

Suomen miesten maajoukkue avasi MM-urakkansa Ruotsia vastaan lauantaina. Ottelu päättyi lopulta Ruotsin 5-4 -voittoon.

Johan Samuelsson vei Ruotsin johtoon avauserässä, mutta Peter Kotilainen kavensi erän lopussa. Ajassa 26:40 Rasmus Enström vei länsinaapurin taas johtoon, mutta loppuerä oli maalien valossa Suomen. Toisen 20-minuuttisen jälkeen Suomi johti 4-2 Eemeli Salinin, Sami Johanssonin ja Joonas Pylsyn osumien turvin.

Ruotsin 4-3 -kavennusta jouduttiin tarkistelemaan aina videohuoneesta saakka. Rasmus Enströmin veto kävi kuin kävikin maalissa. Tilanne näkyy videolla ajassa 3:40.

Ruotsi nousi lopussa vielä tasoihin ja lopulta ylivoimalla ohi. Näin Suomen urakka alkoi niukalla tappiolla.