Maajoukkueet

Kotilainen odottaa jo MM-välierän huutomyrskyä: ”Tunnen varmasti oloni kotoisaksi”

07.12.
2018
Maajoukkueet

Peter Kotilainen osui kahdesti Saksan verkkoon ja se tek hyvää miehen itseluottamukselle. Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Suomi ja Saksa kohtasivat perjantaina miesten MM-kisojen puolivälieräpelissä Prahan O2 Arenalla. Suomi kaatoi Saksan selkein 6-1 -lukemin.

Peli ei ollut suomalaisittain kummoinen esitys, mutta ei sinivalkoisilla hätääkään ollut varsinaisesti. Kahdesti maalannut Peter Kotilainen ei nähnyt Suomen peliä huippusuorituksena, mutta näki tuloksen tyyliä tärkeimpänä asiana.

– Itse näen aika hyvänä asiana, että laitetaan hiljalleen ruuvia kireämmälle, että nähdään vähän mitä se voittaminen vaatii. Tänään saatiin voitto tällä pelillä, mutta ei se vielä mitään hyvää ollut, eikä vielä tarvitsekaan olla. Voitto riittää, Kotilainen paalutti ottelun jälkeen.

Onnistuitteko niissä seikoissa mitä haitte tässä pelissä?

– Ei ehkä ihan täysin, mutta osittain kyllä. Kuten jo todettua, että tärkeintä on se, että saatiin nipistettyä voitto, Kotilainen sanoi.

Suomi hallitsi peliä, mutta pallollisessa pelissä oli vielä parannettavaa. Saksa sai myös yllättävän paljon hyviä maalipaikkoja ottelussa.

– Kyllä meille tuli vielä liikaa vastahyökkäyksiä omiin ja ajoittain annettiin liikaa harhasyöttöjä. Ei oltu pelillä ihan jokainen äijä tänään. Huomiseksi varmasti jokainen parantaa henkilökohtaisesti, Kotilainen tuumi.

Suomi oli Kotilaisen mukaan paikoin tehokas ja mies oli tyytyväinen myös omiin otteisiinsa, vaikka totesi, että olisi voinut tehdä enemmänkin maaleja.

– Ainakin omalta kohdalta täytyy sanoa, että sain pari maalia, ja se helpottaa varmasti sekä tuo itseluottamusta huomiselle. Joukkueena oltiin ainakin tehokkaita ajoittain.

Kotilainen huilasi alkusarjan viimeisen pelin Norjaa vastaan. Syyksi voi nähdä sen, että Tanska-pelissä mies oli pallollisessa pelissä hiukan liian innokas hakemaan ratkaisuja, ja sitä kautta myös menetti pelivälinettä. Penkitys jätti pisteistä elävälle laiturille sopivasti näytönhaluja puolivälierään.

– Kyllä se jätti nälkää. Tykkäsin tuosta tyylistä, että Nykky vähän näytti minulle, että mitä nämä mestaruushommat vaativat. Luulen, että hän halusi näyttää minulle siksi, että hukkasin vähän palloja siinä Tanska-pelissä. Uskoisin hänen halunneen osoittaa, että pitää parantaa, Kotilainen pohti penkityksensä syitä.

Suomella on oikeastaan ollut vain niin sanottu Classic-viisikko, joka on pysynyt muuttumattomana koko kisat. Kotilaisen kohdallakin vaihtuvuutta on ollut. Jos pitäisi olla meedio, niin vasen laituri pelaa välierissä viime kisoista tuttujen Jani Kukkolan ja Miko Kailialan kanssa. Saksa-pelissä koostumus oli kasassa koko kolmoserän.

Rotaatio ei haittaa Kotilaista, mutta tietyt nimet hän suostuu nostamaan mieluisiksi ketjukavereiksi.

– Ei rotaatio haittaa. Tuossa on niin paljon hyviä jätkiä, että kenen tahansa kanssa pystyy pelaamaan. Kailialan ja Kukkolan kanssa on historiaa viime kisoista. Kun kovat pelit alkavat, niin pystytään tekemään silläkin kentällä tulosta. Minä menen sillä kentällisellä minkä Nykky sanoo, ja laitan kaiken likoon, Kotilainen vakuutti.

Suomi kohtaa Tshekin MM-välierässä lauantaina kello 17 Suomen aikaa. Kaikkiaan 18 000 katsojaa vetävään halliin odotetaan isoa yleisömäärää ja verrattaen riehakasta tunnelmaa. Kotilainen uskoo olevansa kuin kotonaan huutomyrskyn keskellä.

– Tunnen varmasti oloni kotoisaksi siellä ja tykkään siitä, että on paljon jengiä mökissä ja jäätävä älämölö. Silloin pystyy pelaamaan vaistoilla, ja silloin ei pysty hirveästi ohjaamaan puheella peliä. Mennään vaistoilla ja noista peleistä saa aina ihan järjettömän extrabuustin. Aika harvinaisia tilaisuuksia, niin eletään hetkessä ja otetaan kaikki irti kropasta, Kotilainen lupasi.

Joel Siltanen
Joel Siltanen
Pääkallo.fi:n päätoimittaja

Asemapaikka: Helsinki

Twitter: @joelsiltanen