Lyhyempää peliaikaa ja pienempiä kokoonpanoja tullaan testaamaan salibandyssa vuosina 2019-2021

Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Kuva: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Kansainvälisen Salibandyliiton yleiskokous linjasi lauantaina, että 3 x 15 minuutin peliaikaa tullaan kokeilemaan kausien 2019-2020 ja 2020-2021 aikana IFF:n tapahtumissa ja muissa valikoiduissa tapahtumissa.

Samalla joukkueiden kokoonpanot pienenevät. Näissä tapahtumissa mukana saa olla 17 pelaajaa (maalivahdit mukaanlukien) ja viisi toimihenkilöä. Peliajan lyhentäminen tiivistää erätaukojen pituuden kymmenen minuutin mittaiseksi. Kokeilut eivät kosketa miesten tai naisten MM-kisoja.

Kokeilujakson jälkeen IFF tekee lopulliset päätökset miten mahdollisten muutosten kanssa edetään vuoden 2022 yleiskokouksessa. Ehdotukset saivat syksyn aikana paljon vastustusta ja sen vuoksi asiassa otettiin aikalisä.

Aamulehden mukaan Suomen Salibandyliitto ehdotti kokouksessa uudeksi lajiksi miesten ja naisten sekasalibandya. Pääsihteeri John Liljelundin mukaan ehdotus ei herättänyt oikein minkäänlaisia reaktioita.

Liljelundin mukaan uusia pelimuotoja ei testata olympialaisten vuoksi, vaan Aasian ja Euroopan monilajikisoja silmällä pitäen.

– Lisäksi tarvitsemme mukaan viisi suurta: Venäjän, USAn, Brasilian, Kiinan ja Intian. Ne pitää jollain tavalla saada kisoihin mukaan, että laji nousee, Liljelund sanoi lehdelle.

Yleiskokous päätti myös, että salibandyn naisten EM-kisat pelataan vuonna 2023. Seuraavana vuonna pelataan miesten EM-kisat. Turnauksessa tulee olemaan mukana kaikkiaan kahdeksan maata.

Lähteet: IFF:n tiedote, Aamulehti