Mannisen huimat kuusi maalia päätöserässä masensivat ErVin – katso sunnuntain tulokset

Jami Manninen oli pelipäällä yli 1000 katsojan edessä kotikentällään. Kuva: Esa Jokinen.

Miesten Salibandyliigassa Happee ja EräViikingit kohtasivat 1090 silmäparin edessä Jyväskylän Monnarilla. Happee vei lopulta voiton maalein 9-3.

Ottelun avauserässä etevämpi oli Happee. Kotijoukkueen maalilla Markus Laakso oli pallon tiellä neljästi ja ErVin Santtu Strandbergille merkattiin seitsemän torjuntaa. Happee onnistui maalinteossa kahdesti ja ErVi puolestaan ei kertaakaan.

Avausosuman Happee iski jo 58 sekunnin pelin jälkeen. Vili Liponen tyhjäsi laidan, Mika Kohonen vedätti karvaajaa lähemmäs ja pelasi pallon ylös laitaa nousseelle Joel Lahdelle, joka puolestaan niittasi pallon varmasti takakulmaan. Toisen osuman Happeelle iski Paul Kotilainen.

Happee aloitti toisenkin erän hyvin, sillä Petri Kauko osui ylivoimalla Paul Kotilaisen syötöstä. Roni Laasonen kavensi kuitenkin vain reipas kaksi minuuttia myöhemmin Janne Salosen syötöstä. Janne Hyvönen toi EräViikingit maalin päähän ajassa 35:09 kauniin ylivoimakuvion päätteeksi. Jani Kukkola vedätti alivoimanelikkoa ylemmäs, pelasi pallon syvään Lauri Kapaselle, joka jatkoi heti ensimmäisellä kosketuksella takatolpalle unohtuneelle Hyvöselle.

Erien alut olivat sunnuntaina ErVille myrkkyä, sillä Jami Manninen yllätti kaukolaukauksellaan Strandbergin kun vain minuutti oli ehtinyt päätöserää vanhentua. Erän puolivälissä sama mies oli asialla nopeasta vastaiskusta. Ajassa 52:11 Manninen viimeisteli jo hattutemppunsa ylivoimalla Kohosen syötöstä.

Manninen äityi huimaan iskuun, sillä hän viimeisteli myös joukkueensa kaksi seuraavaa osumaa. Välissä ErVin Joonatan Lindholm kavensi ilman maalivahtia. Ajassa 57:56 vieraiden Otto Blomqvist epäonnistui rankkarissa. Loppulukemat 9-3 iski kukapa muukaan kuin Manninen.

Hurjat kuusi maalia iskenyt Manninen oli luonnollisesti ottelun tehokkain. Manninen iski maaleja melkoista tahtia, mutta Salibandyliigan nopeimmat kuusi maalia -ennätys pysyy edelleen Henri Johanssonin nimissä. Samoin nopeimmat viisi maalia, sillä ennätys lasketaan ensimmäisestä osumasta viimeiseen. Mannisen viimeiset viisi maalia syntyivät 8 minuuttiin ja 55 sekuntiin, kun Johanssonilla ensimmäisiin viiteen meni aikanaan 9:28.

Happeen Mika Kohonen antoi kolme maalisyöttöä. ErVin tehokkain oli Janne Hyvönen pistein 1+1.

Päivän muissa peleissä LASB rökitti Karhut ja Nokian KrP kaatoi maalilla Indiansin kotonaan. Seinäjoella SPV nousi Oilersia vastaan varsinaisen peliajan viimeisellä sekunnilla tasoihin ja ratkaisua haettiin lopulta rankkareista asti. Rankkareilla voiton saalisti Oilers.