Maajoukkueet

Mika Kohosen mukaan tasapaino palasi Suomen peliin – ”Olemme oppineetkin asioita”

04.12.
2018
Maajoukkueet

Mika Kohonen sai Prahan MM-kisojen pistetilinsä auki Norjaa vastaan. Kuva: IFF

MM-kisojen alkulohkopelit tulivat Suomen osalta päätökseen tiistai-iltana. Mika Kohonen niputti alkusarjaa yhteen toteamalla, että fiksumminkin joukkue olisi välillä voinut pelata. Norja-voitto jätti kuitenkin positiivista käteen.

Suomi haki lohkon päätöskamppailusta tasapainoista 60-minuuttista, sillä maanantain Tanska-peli ei sitä ollut.

Norja kaatui loppunumeroin 9–1.

– Ainakin järkevämpää kuin eilen. Ajatus katosi tänäänkin jossain vaiheessa, ja koetimme pakottaa nopeasti palloa maalin eteen. Pallo oli varmaan 90-prosenttisesti meillä. Toisessa erässä pyöritimme välillä liikaakin, mutta saimme hyvän tasapainon peliin, puolustajana pelannut Kohonen perkasi.

11. MM-kisojaan pelaava legenda ei jäänyt tässäkään turnauksessa ilman tehopisteitä. Norja-ottelun saldoksi jäi kaksi syöttöpistettä, ja ne olivat hänen kisojen ensimmäiset. Kokeneelle kehäketulle pisteet eivät niinkään merkitse.

– Eipä ole asia ollut mielessä tippaakaan. Joka pelissä on ollut paikkoja, ja olen syöttänyt niitä. Pakkina niitä saa tietysti vähemmän. Jos ollaan tontilla, niin tehdään, ja kyllä minä osaan syöttää palloa.

Toisessa erässä syntyneessä 4–0-maalissa Kohonen oli vahvasti mukana. Puolen kentän takaa lähtenyt lämäri löysi tiensä verkon perukoille, ja maali merkittiin ensin hänelle. Sittemmin se kuitenkin muutettiin Ville Lastikan osumaksi.

– Kyllä se Villen maali oli, katsoin vielä uusinnastakin. Hän ei ollut sitä huomannut, mutta sehän oli maailman tyylikkäin rystyohjaus, Kohonen kehui.

– Toisessa haastattelussa kysyttiin, kävinkö puhumassa sen Villelle. En tietenkään, koska oikeinhan niiden pitää mennä.

Eräs Norjan joukkueen ikänestori on Kohoselle tuttu mies vuosien varrelta. Ruotsin liigaa Dalenissa pelaava Ketil Kronberg, 38, on nähty MM-karkeloissa vuodesta 2000 lähtien.

Kohosella riittikin kehuja hyökkääjäkonkarille.

– Totta kai on tuttu mies. Aika monta playoff-sarjaa olemme vääntäneet Strovretan kanssa Dalenia vastaan. Pitkään hänkin on pelannut, vaikka vielä junnuikäinen onkin. Hieno, taitava pelaaja, joka tekee hommia isolla sydämellä eikä itke, jos häntä vastaan pelataan kovaa.

Ketil Kronberg (punaisessa) on Mika Kohoselle (vas.) tuttu taistelupari Ruotsin Superliigasta. Kuva: Mika Hilska / Salibandyliitto

Ruotsia vastaan Kohonen pelasi sentterinä, mutta kaksi viimeistä alkulohkopeliä puolustajan tontilla. Jatkon kannalta hänelle ei ole väliä, mikä pelipaikka lukee fläppitaulussa.

– Kun olkaan koputetaan, niin valmiina ollaan kentälle. Pakkina ainakin saan paljon pallokosketuksia ja saan ehkä tehtyä tilaa sekä aikaa muille.

Nyt edessä on kaksi vapaapäivää ennen kuin pelit jatkuvat perjantaina puolivälierien merkeissä. Alkulohkotaipaleelta jäi Kohosen mukaan oppia käteen.

– Ruotsi-peli oli meiltä hyvä pitkään, mutta siinäkin tuli pari hassua maalia ja tyhmää jäähyä. Pienet marginaalit veivät sen. Tanskaa vastaan emme olleet fiksuja.

– Olemme ehkä vähän oppineetkin joitain asioita. Siitähän tässä on kyse, että opimme tuntemaan toisemme paremmin. Pelien kovetessa pitää olla parhaimmillaan, Kohonen summasi.

Välipäivinä luvassa on harjoittelua, vastustajien tutkimista ja myös yhdessäoloa.

– Palavereita on ainakin luvassa, kun tiedämme kaaviota tarkemmin. Keskiviikkona on ainakin punttia ja torstaina pelataan salissa. Niin ja itsenäisyyspäivänä käymme Suomen suurlähetystössä. Koetetaan levätä, sillä tämä on pitkä viikko.

Anssi Karjalainen
Anssi Karjalainen
Pääkallo.fi:n toimituspäällikkö

Asemapaikka: Espoo

Twitter: @A_Karjalainen