MM-debytantti Hautaniemi pudotti apinan selästään: ”Jos noin monta paikkaa olisit mokannut”

Kyllähän se maistuu! Mikko Hautaniemen (5) tuuletus oli paljonpuhuva. Kuva: Mika Hilska / Salibandyliitto

Kyllähän se maistuu! Mikko Hautaniemen (5) tuuletus oli paljonpuhuva. Kuva: Mika Hilska / Salibandyliitto

Melkein 93 minuuttia siihen meni, mutta lopulta Mikko Hautaniemi onnistui useiden yritysten jälkeen avaamaan maalihanansa Prahan MM-kisoissa. Helpottuneisuus huokui hyökkääjästä vielä Tanska-ottelun jälkeenkin.

Helpottava osuma syntyi toisessa erässä, kun Hautaniemi sai pallon keskustassa ja sivalsi rannelaukauksella verkot kireälle.

Sen jälkeen silmät kiinni, katse kattoon ja tuulettava Tatu Väänänen syleilyyn. Kaikesta näki, että maali tuntui hyvältä.

– Olisi varmaan itselläsikin tuntunut hyvältä, jos noin monta paikkaa olisit mokannut ensin, Hautaniemi naureskeli kamppailun jälkeen pukukoppikäytävällä.

Suomi aloitti ottelun vahvasti ja iski viisi maalia heti avauserässä, mutta sen jälkeen tahti hyytyi. Loppulukemiksi kirjattiin 7–1.

– Kolmannesta erästä jäi vähän hampaankoloon. Menetimme liikaa palloa ja jouduimme juoksemaan turhia metrejä sen seurauksena. Opimme siitä kyllä, TPS:aa edustava laituri tuumi.

Hautaniemi pelasi koko 60 minuutin ajan Jussi Pihan ja Ville Lastikan kanssa kolmosvitjassa. Päätöserässä kentällisiä viilattiin, ja Suomi pelasi sen kahdella viisikolla.

– Classic-kentälle haettiin varmaan vähän lepoa, hehän dominoivat aika hyvin. Samalla meille tuli enemmän vaihtoehtoja testata kenttiä.

Onnistuitteko mielestäsi siinä?
– No ei, emme onnistuneet, mutta se johtui siitä, että emme vain näyttäneet parastamme tänään kolmoserässä. Olihan se Tanskan veskarikin tänään hyvä.

Lähtökohdatkin olivat vielä hieman erilaiset verrattuna lauantain Ruotsi-otteluun, jota oli paikan päällä seuraamassa yli 10 000 katsojaa.

– Jos rehellisiä ollaan, kun tulimme hallille, niin katsoimme hetken, että eihän täällä ole kuin kaksi ihmistä. Mutta sitten kuuluikin käytäviltä ääntä, MM-debytantti veisteli.

– Oli kuitenkin helppo lähteä otteluun – ovathan nämä MM-kisat. Oli katsomossa sitten kaksi tai 20 000 ihmistä, niin ei ole ongelmia syttyä pelaamaan. Ainakaan minulle, mutta en sitten tiedä noista Mihusta (Kohonen) ja Juhiksesta (Kivilehto), hän jatkoi virnistäen.

Jäljellä on enää yksi alkusarjan ottelu. Tiistaina vastaan asettuu Norja, ja siitä Hautaniemi toivoi Suomen saavan ehjän 60-minuuttisen alle jatkopeleihin.

Ensikertalainen on kaikesta päätellen nauttinut matkasta jo tähän asti, vaikka reilun viikon aikana eteen tulee hyvin erilaisia otteluita.

– Ruotsia vastaan oli jopa ehkä helpompi pelata, vaikka siellä ei ollut juurikaan tilaa. Tänään tilaa oli paljon enemmän. Siihenkin pitää tottua nopeasti, eikä auta jäädä seisoskelemaan.

Pitkänhuiskealla hyökkääjällä oli paikkoja iskeä Tanskaa vastaan enemmänkin maaleja, mutta ehkä ne jäivät tällä kertaa odottamaan tulevaa.

– Nyt ei tullut enempää. Yhden sellaisen taisin vielä vetää, joka olisi voinut upota. Pitää lähteä rakentamaan tätä porrasmaisesti ja iskeä seuraavissa peleissä aina enemmän.