MM-finaalin 1. erä: Suomi johtaa ottelua Ruotsin maalivahdin avustuksella

Juha Kivilehto vastasi MM-finaalin avausmaalista. Kuva Tshekki-välierästä. Kuvaaja: Ville Vuorinen / Salibandyliitto

Suomi ja Ruotsi kohtaavat paraikaa salibandyn miesten MM-kisojen finaalissa Prahan O2 Arenalla. Suomi johtaa peliä 1-0 Juha Kivilehdon maalilla.

Ruotsi hallitsi pelitilanteita alkuminuuteilla ja Albin Sjögren oli lähellä maalintekoa läpiajosta ennen kuin peliä oli ehditty pelata kolmeakaan minuuttia. Ajassa 3.30 Juha Kivilehto heitti pallon maalille ja maalivahti Johan Rehn hörppäsi pallon omaan verkkoon, joten Suomi pääsi ottelussa 1-0-johtoon. Syötön maaliin antoi Mikko Leikkanen.

Ensimmäisellä kympillä Ruotsi hallitsi pallollista peliä ja loi enemmän paikkoja, mutta Suomi piti johtoasemansa. Ajassa 10.10 Ruotsin Rasmus Enström sai kahden minuutin jäähyn väkivaltaisuudesta. Suomella oli ylivoimalla muutama paikka, mutta Ruotsi kesti koko kaksiminuuttisen osumitta.

Hetkeä myöhemmin Peter Kotilaisella pääsi hyvään paikkaan ja lähes nokikkain maalivahdin kanssa. Ruotsalaispelaaja rikkoi tilanteessa, mutta tuomaristo ei nähnyt tilanteessa rikettä, mikä aiheutti protestointia suomalaisleirissä.

Kaikkiaan ensimmäinen erä oli varsin tasainen vääntö, vaikka Ruotsi hallitsikin pallollista peliä.