MM-finaalissa loistanut konkaripuolustaja: ”En näe mitään syytä miksi lopettaisin”

Juha Kivilehto oli jälleen MM-finaalissa omimmillaan. Kuva: IFF.

Juha Kivilehto oli jälleen MM-finaalissa omimmillaan. Kuva: IFF.

Juha Kivilehto on isojen pelien mies. Tämä lause on kuultu monesti aiemminkin. MM-finaalissa Kivilehto onnistui kahdesti maalinteossa, kun Suomi kaatoi Ruotsin 6-3.

Kivilehto nautti onnistumisistaan kovassa paikassa. Ensimmäisen osuman hörppäsi ruotsalaisvahti Johan Rehn. Toisessa Joonas Pylsy pelasi nopean sisäänlyönnin pakistaan irtaantuneelle Peter Kotilaiselle, joka tiputti maalin eteen Kivilehdolle. Kokenut konkari sai lapioida pallon käytännössä tyhjään rysään.

– Ainahan se hyvältä maistuu tehdä maaleja, kun en mikään varsinainen maalipyssy ole, Kivilehto virnuili ja jatkoi:

– Kiva on onnistua etenkin tällaisessa isossa pelissä ja pystyä auttamaan joukkuetta siten.

Vaikka Ruotsi kampesi tasoihin kolmannessa erässä, Suomen joukkueessa tuntui läpi pelin olevan levollinen olotila. Sinivalkoiset nousivat nopeasti uudelleen johtoon ja tappoivat pelin yhtä äkkiä.

– Tiukka matsihan se oli niin kuin aina Ruotsia vastaan. Jotenkin tuntui alusta asti, että olemme pelin päällä. Ruotsi tuli 2-2:een, mutta meillä ei ollut oikeastaan mitään hätää, Kivilehto kommentoi.

Scouttaus oli jälleen kerran hoidettu neljättä MM-kultaansa juhlineen puolustajan mukaan erinomaisesti.

– Meillä oli hyvä tieto siitä, miten Ruotsi pelaa. Me emme itse aina pelaa Ruotsia vastaan harjoituspeleissä siten, miten sitten näissä isoissa peleissä pelaamme. Pelisuunnitelmamme oli hyvä tälle päivälle.

Classicissa tällä hetkellä pelaava pakki sanoi suoraan, että hänen kilometreillään ei ole jokaiseen peliin helppoa syttyä pelaamaan. Isoissa peleissä se ei kuitenkaan ole koskaan ongelma.

– On se välillä haastavaa sytyttää itseään pelille, mutta näissä karkeloissa se on helppoa. Edelleen pelaaminen on niin kivaa, että yritettävä on syttyä jokaiseen matsiin, Kivilehto hymyili.

Onko pelaaminen edelleen niin kivaa, että kotikisat 2020 siintävät mielessä?

– Totta kai ne mielessä ovat, mutta sinne on pitkä matka. En näe syytä miksi lopettaisin, mutta olenko silloin maajoukkueessa? Sitä pitää kysyä tuolta mieheltä, Kivilehto totesi osoittaen pukuhuoneeseen jo suuntaavaa päävalmentaja Petteri Nykkyä.

Melkoiseen haastattelurumbaan joutunut tai päässyt Kivilehto ei ehtinyt vielä pukukopin ensimmäiseen juhlintakierrokseen. Hän kuunteli käytävälle kantautuvia ääniä ja päätti haastattelun maireaan hymyn saattelemana kommenttiin:

– Tässä tulee olemaan varmaan aika hauskaa muutama seuraava päivä.