MM-kisaisännille shokkitappio – Latvia yllätti Tshekin alkulohkopelissä

Latvia yllätti Tshekin Prahan MM-kisoissa. Kuva: IFF

Latvia yllätti Tshekin Prahan MM-kisoissa. Kuva: IFF

Salibandyn miesten MM-kisojen isäntämaa Tshekki kohtasi sunnuntaina Latvian O2 Arenalla. Latvia vei kamppailusta 4-3-voiton.

Tshekki vastasi kamppailun avausmaalista, kun Tom Ondrusek osui ajassa 3.38. Noissa lukemissa mentiin kotiyleisön riemuksi myös ensimmäiselle erätauolle.

Nokian KrP:ta edustava Morics Krumins maalasi kahdesti neljän ensimmäisen minuutin aikana toisessa erässä ja Latvia pääsi johtoasemaan. Toms Bitmanis iski Latvian kolmannen ottelun puolivälin jälkeen. Adam Delongin maali toi Tshekin vielä maalin päähän toisessa erässä.

Kolmannen erän alussa Ondrusek iski pelin tasoihin, mutta vain minuuttia myöhemmin Atis Stepans iski Latvian 4-3-maalin, joka jäi myös kamppailun voitto-osumaksi. Latvia saa kiittää voitostaan myös maalivahti Janis Salcevicsia, joka pysäytti yhteensä 28 kutia, joista 14 päätöserässä.

Latvia oli yllätyksessä kiinni jo Sveitsiä vastaan, mutta ei kestänyt tuossa ottelussa loppuun asti. Tshekki voi jäädä ulos suorasta puolivälieräpaikasta, mutta sillä on vielä ottelu Sveitsiä vastaan, ja se voi sitä kautta kammeta vielä lohkon kahden parhaan joukkoon. Sveitsillä on kasassa neljä pistettä ja Tshekki sekä Latvia ovat kahdessa pisteessä. Latvia kohtaa alkulohkossa vielä Saksan. A- ja B-lohkon joukkueet ovat joka tapauksessa mukana neljännesvälierissä, joten Tshekin ottelut jatkuvat alkulohkon jälkeenkin.

Latviaa valmentaa suomalaiskaksikko Arto Riihimäki ja Perttu Kytöhonka. Tshekin pääluotsina toimii Petri Kettunen.

Ottelutilastot