Maajoukkueet

MM-kisojen kaikkien aikojen pörssikärki lopettaa huikean maajoukkueuransa

15.12.
2018
Maajoukkueet

Matthias Hofbaueria tullaan kaipaamaan MM-areenoilla. Kuva: IFF.

Sveitsiläinen salibandylegenda ja MM-kisojen kaikkien aikojen pistenikkari Matthias Hofbauer ilmoitti MM-kisojen jälkeen lopettavansa maajoukkueuransa.

Hofbauer voitti Sveitsin kanssa Prahassa MM-pronssia. Yksi kaikkien aikojen salibandytähdistä on esiintynyt MM-turnauksissa 57 ottelun verran ja takonut noissa peleissä kaikkiaan 97 tehopistettä.

Kokonaisuudessaan Hofbauer on tehnyt Sveitsin maajoukkueessa pelaamissaan 194 ottelussa 139 maalia ja antanut 129 maalisyöttöä. Hän on siis myös Sveitsin maajoukkueen kautta aikain tehokkain pelaaja.

Vyöllään Hofbauerilla on seitsemän MM-pronssimitalia, sekä hopeamitali kesän 2017 World Gameseista.

– Tämä pronssimitali oli ehdottomasti minulle viimeinen. Voin sanoa jälleen hyvällä omallatunnolla, että pystyin taas kerran laittamaan kaiken peliin ja antamaan sata prosenttia kentälle. Voin siis lopettaa maajoukkueurani hyvin fiiliksin, Hofbauer totesi pronssiottelun jälkeen.

Hofbauer pelasi ensimmäistä kertaa MM-kisoissa vuonna 2000 Oslossa. Vuoden 2004 kisoissa hän voitti turnauksen pistepörssin 22 tehopisteen turvin ja oli jo kisojen All Star -joukkueessa.

Hofbauerin ensikosketus salibandyyn tuli 20 vuotta sitten juuri Prahassa, kun hän oli vanhempiensa kanssa seuraamassa vuoden 1998 MM-kisoja katsojan roolissa. Näin ollen oli luonnollista, että ympyrä sulkeutuu juuri Prahassa.

Kokonaisuudessaan ura ei vielä lopu. Hänet nähtäneen myös jossain roolissa kansainvälisillä kentillä.

– Laji kiehtoo minua edelleen ja etenkin tällaiset tapahtumat kuin täällä Prahassa. Tavalla tai toisella tulen varmasti olemaan mukana jatkossakin, Hofbauer kommentoi.

IFF:n uutinen aiheesta

Ilkka Kittilä
Asemapaikka: Weissenfels, Saksa

Twitter: @ilkkakittila